Nogomet

U autobusu za Novigrad 24 nogometaša

29.01.2018.
u 07:00

Nakon 20 dana rada u svom kampu Musa – Karačić na Blatu, nogometaši Širokog Brijega jučer su otišli na drugi dio priprema za sezonu, u Novigrad u Istri, gdje će ostati 10 dana i odigrati četiri utakmice.

Zanimljiva skupina

Tri utakmice imat će u sklopu 8. turnira Istria Winter kupa, koji se najprije igra u dvije skupine, te nakon toga za poredak.

Široki je u skupini sa slovenskim prvoligašem Rudarom (Velenje), mađarskim drugoligašem MTE Budafok, U drugoj su skupini domaći HNL drugoligaš Novigrad, bh. premijerligaš Krupa i mađarski drugoligaš Gyirmot, koji brani lanjski naslov.

Utakmice u skupinama igraju se 30. siječnja u Umagu protiv Rudara u 15 sati, te 1. veljače u Novigradu u 15 sati. Ovisno o plasmanu u skupini Široki će u subotu 3. veljače igrati za prvo, treće ili peto mjesto.

Bit će ovo četvrti nastup Širokobriježana na ovom turniru u posljednjih pet godina. Do sada su osvajali četvrto, treće i drugo mjesto, pa bi po nekoj logici ove godine trebali osvojiti pokal. Uoči povratka kući, Široki će Brijeg 7. veljače igrati i prijateljsku utakmicu protiv slovenskog prvoligaša Celja. Uz članove stručnog stožera i čelnike kluba, u Novigrad su otišli: Luka Bilobrk, Martin Zlomislić, Krešimir Bandić, Josip Ćorluka, Dino Ćorić, Stipe Marković, Josip Kvesić, Slavko Bralić, Josip Barišić, Danijel Kožul, Bernardo Matić, Marko Perković, Ivan Baraban, Ivan Peko, Domagoj Marušić, Josip Ćorić, Luka Begonja, Jure Ivanković, Wagner, Bože Vukoja, Mateo Marić, Stipe Jurić, Damir Zlomislić i Dražen Bagarić.

Moguć prelazak

Posljednja dvojica još nisu članovi Širokoga, ali “radi se” na njihovu prelasku iz Shaktara Soligorsk na Pecaru. Zlomislić je u subotu odigrao poluvrijeme protiv Croatie Zmijavci (3:0) na Blatu u prvoj provjeri ove godine. I juniori Širokog počeli su pripreme, te u Opuzenu protiv seniora Neretvanca odigrali 1:1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije