Ekshibicijski meč

Tyson i Jones jr. remizirali! Borba pokazala da još nisu za baciti

tyson jones
29.11.2020.
u 08:05

Bivši svjetski boksački prvak Mike Tyson (54) vratio se u ring nakon 15 godina izbivanja. Tyson je u Los Angelesu odradio ekshibicijski meč protiv Roya Jonesa Juniora (51), još jednog nekadašnjeg sjajnog borca. Borba je na kraju završila remijem,  nekdašnji vrhunski sportaši pokazali su da još nisu za staro željezo.

- Zadovoljan sam ovim ishodom. Runde su trajale dvije minute, ali sam imao osjećaj da traju tri. Sretan sam što sam se borio i ovo ću ponoviti - rekao je Tyson najavivši tako uzvratni meč.

Dakako, nije to bila borba kakvu bi ovaj dvojac bio u stanju pružiti prije 20-ak godina. Na kraju smo vidjeli malo od pravog boksa. Meč je trajao osam rundi po dvije minute, a Tyson je ušao srčanije. Legendarni Mike nešto je pokušavao, ali se vidjelo da više nije onako ubojit. Oba boksača sve su teže disala kako se bližio kraj meča.

Prema "penzionerskim" pravilima, nokaut nije bio dozvoljen, a sudac je imao ovlasti prekinuti svaku situaciju koja prelazi “ekshibicijski intenzitet”. 

A zanimljiva borba prethodila je Tysonovoj. U ring su ušli, Nate Robinson, nekadašnji NBA košarkaš te Jake Paul, zvijezda Youtubea. Bivši košarkaš loše je prošao jer ga je Paul dva puta rušio, ali je sudac svejedno dozvolio nastavak meča. Na kraju je pretrpio teški nokaut.

Podsjećamo, Tyson je svoj posljednji meč prije ovoga danas odradio protiv Kevina McBridea 11. lipnja 2005. godine u Washingtonu.

Tyson je već tada bio u neprepoznatljivo lošem stanju, poražen je u šestoj rundi te je boksu rekao doviđenja uz omjer od pedeset pobjeda (44 nokautom) i šest poraza. 

Prethodno je poražen i od Dannyja Williamsa, a posljednju je pobjedu zabilježio 22. veljače 2003. godine, kada je nokautirao Clifforda Etiennea nakon samo 49 sekundi borbe. Legendarni Mike tada je bio star 36 godina i 237 dana. Iza njega je sjajna karijera i spada među najveće boksače u povijesti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?