problemi bh. kluba

Turski investitori napustili Čelik, tvrde da su prevareni

25.04.2020.
u 19:27

Turski investitori povukli su se iz Nogometnog kluba Čelik iz Zenice tvrdeći da su prevareni, jer nikada nisu upisani kao 70-postotni vlasnici bosanskohercegovačkog prvoligaša.

Predsjednik NK Čelik i predstavnik turske "Han Grupe" Aydin Olgun je na službenom Instagram profilu kluba objavio video u kojemu je poručio da ključeve i pečat kluba vraćaju Zenici.

"Saznao sam da ja uopće ne posjedujem 70 posto upravljačkih prava te da sam doveden u zabludu i prevaren. Pojedinci u klubu su krivotvorili čıtav nız ugovora i zloporabili moje povjerenje“, rekao je u obraćanju Olgun.

Pojasnio je kako je u klubu uništavana i skrivana dokumentacija o čemu je obaviještena i policija. "Ovo činim da bih pomogao NK Čelik kako bi se napokon otkrile prijevare i da se jasno identificiraju ljudi koji su doveli Čelik u ovu situaciju", rekao je Olgun.

Na Skupštini zeničkog Čelika početkom 2018. dogovoreno je da turski investitori postanu 70-postotni vlasnici kluba, dok su 20 posto udjela trebali preuzeti vjerovnici, a po pet posto trebali su zadržati Grad Zenica i Nogometni klub Čelik. To, međutim, nikada nije realizirano, jednako kao niti obećanje turskih investitora da izgrade dva pomoćna terena, ustroje nogometnu akademiju, te osiguraju europsku perpsektivu kluba iz Zenice.

Prvenstvo BiH je prekinuto zbog koronavirusa, a Čelik se nakon 22 kola nalazi na predzadnjem, 11. mjestu, i prijeti mu ispadanje iz elitnog natjecanja u BiH.

Ključne riječi

Komentara 1

IJ
I ja tebi
22:37 25.04.2020.

Ja vjerujem da tu ima familija Izetbegović upletene prste. Opelješili turke kao što pelješe Bošnjake.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije