Nogomet

Turnir Gojka Šuška: Iznenađujući i zasluženi pobjednik Croatia Zmijavci

11.11.2016.
u 10:00

Hrvatski trećeligaš Croatia iz Zmijavaca (Vugdelija, Brnadić, Vuksan, Šaravanja, Begić, Mrkonjić, Vuković, Šarić, T. Gudelj, I. Todorić, Šalinović – Dude, D. Todorić, Ćapin, Milas, M. Gudelj, Alilović, Jukić – trener Mislav Karoglan) zasluženo je osvojila 17. memorijalni nogometni turnir Gojka Šuška u Širokom Brijegu, nakon što je u finalu svladala favoriziranu momčad hrvatskoga prvoligaša Cibalije iz Vinkovaca (1:0). Jedini pogodak zabio je glavom na ubačaj imenjaka Mrkonjića u 75. minuti 35–godišnji branič Zmijavčana Tomislav Brnadić, poznat ljubiteljima nogometa u Hercegovini kao nekadašnji igrač Gruda i Zrinjskog. Ostatak utakmice prošao je u potpuno ravnopravnoj igri, gotovo bez stvorenih prigoda bilo za jednu ili drugu momčad.

Sadržajan susret

Puno sadržajniji susret od finalnoga igrao se za treće mjesto, između premijerligaša BiH Širokoga Brijega i Neretvanca iz Opuzena. Širokobriježani su dobro naučili lekciju koju su im u srijedu očitali Zmijavčani (Croatia je slavila s visokih 4:0!), pa su zaigrali u “ful-postavi” od prve minute, a ujedno su u igru ušli krajnje ozbiljno, koncentrirano i krajnje napadački. Neretvanac, koji je u prošlosti znao zadati probleme momčadi s Pecare (prije tri godine na Blatu je svladao Široki Brijeg 3:0), na početku se dobro postavio. No, nakon jedne gužve “načeo” ih je Wagner (13. minuta), zatim je Baraban zabio za 2:0 (36). U drugom poluvremenu Širokobriježani su redali akciju za akcijom te “nabacali” još šest lopti iza leđa Benjamina Šuška, koji je puno teških udaraca i obranio, ali nije mogao spriječiti konačnih 8:0 za Široki Brijeg. Na 3:0 povisio je Ivan Crnov (55), Antonio Repić zabio je za 4:0 (61), Ivan Krstanović za 5:0, pa opet Repić za 6:0 (66).

Jake postave

Krstanović je pogodio za 7:0 (73), a točku na “i” stavio je prvi strijelac juniorske Premijer lige BiH (18) Stipe Jurić za visokih 8:0 (75). Prvo poluvrijeme Denis Ćorić izveo je jaku postavu: Soldo, Ćorluka, Kožul, Bralić, Marković, Sesar, Ivanković, Wagner, Ćorić, Crnov, Baraban (još su igrali: Miličević, Brekalo, Krstanović, Jurić, Repić, B. Vukoja, Barišić, Nikić:

- Bilo je razgovora uoči utakmice o “šamaru” protiv Croatije,što je očito dalo ploda, jer igrači su maksimalno grizli. No dobro, iz svake se lekcije može izvući pouka, mislim da smo je izvukli i iz poraza protiv Croatije, rekao nam je trener Ćorić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?