Jesenas Olimpik “slavio” u Goraždu za zelenim stolom

Trokut Goražde – Igman – Olimpik “bocnuo” Velež

11.03.2019.
u 08:45

Kroz šesnaest kola mostarski Velež je prošao bez poraza, s tri neodlučene utakmice, pa u Goražde otišao sa sedam bodova prednosti ispred Olimpika, uvjeren u pobjedu. No, autsajder Goražde slavio je 1:0, strijelac je bio Blagojević.

Jedini protivkandidat momčadi trenera Ibre Rahimića, Olimpik, u Konjicu je slavio 1:0, golom reaktiviranoga majstora Zajka Zebe.

Velež krivi suca

Razlika je sada samo četiri boda, a na Otoci se nadaju da će nakon devetnaestog kola Olimpik doći samo na bod Mostarcima, nakon što ih svladaju kao domaćini.

Hoće li se Sarajlijama planovi ispuniti, vidjet ćemo. Iz Veleža grme da su besramno pokradeni i da je redatelj krađe sudac Kenan Bajraktarević (Orašje) i povjerenik Nedim Selimotić. Kažu i da je Bajraktarević sudio bezobrazno i da je sve to dio dobro razrađenog scenarija: Igman je dobio kolo ranije slavio u Goraždu, sada Goražde “potopilo” Velež, a Olimpik u Konjicu “dobio bodove bez borbe”. No, to svakako nije sve, ima još čudnih rezultata u Prvoj ligi Federacije BiH. Tako je Novi Travnik svladao Rudar u Kaknju 1:0 pogotkom Kneževića i tako otvorio put k ostanku u drugom razredu bosanskohercegovačkog nogometa. Vitez je svladao Zvijezdu 2:1 (Čakar, Salihagić – Jazvin). Slaven je u kući nadigrao Bratstvo 1:0 (Salihović, 11 m), a Čapljina u Bihaću vratila Jedinstvu za jesenski poraz i slavila 2:0 (Jazvin, Pervan).

Bosna na rubu provalije

U Tešnju Tošk je sat vremena lomio Bosnu, poveo golom Ivkovića, a na 2:0 digao je Mace. Bosna je do kraja smanjila na 2:1 (Civra). Tošk je sada treći, a Bosna pala na rub drugoligaške provalije.

POREDAK: Velež 42, Olimpik 38, Tošk 30, Jedinstvo 29, Zvijezda 28, Rudar 26, Orašje 25, Goražde i Čapljina 24, Igman 22, Bratstvo i Slaven 19, Vitez i Metalleghe 17, Novi Travnik 13, Bosna 10 bodova.

STRIJELCI: 19 pogodaka – Fajić (Velež), 11 – Salihović (Slaven), 10 – Brandao (Velež), 9 – Jaćimović (Zvijezda)...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije