instrukcije dane školama

Tri modela kao opcije za provođenje nastave u HNŽ

ilustracija
02.09.2020.
u 17:59

Nastava u Hercegovačko-neretvanskoj županiji počinje 7. rujna. Sve škole u HNŽ dobile su instrukcije Ministarstva obrazovanja HNŽ o tome kako raditi i organizirati nastavni proces tijekom pandemije koronavirusa. 

"Napravljeno je niz sastanaka gdje su napravljene instrukcije koje su dane školama. Stručnjaci su propisali mjere u školama, Zavod za javno zdravstvo je dao svoje preporuke za povratak u školama, Krizni stožer, te je onda naš županijski Krizni stožer donio mjere koje smo morali ispoštivati", kazao je za N1 županijski ministar obrazovanja Rašid Hadžović povodom početka školske godine uz poštivanje propisanih mjera .

"Zato smo, kako bi ispoštivali mjere, dali rok školama da ispoštuju provođenje mjera", dodao je.

Kazao je kako su kao opcije bila aktualna tri modela realizacije nastave.

"Dali smo mogućnost provođenja modela 15+., to znači da škola može primjeniti modela da u jednom razredu bude maksimalno 15 učenika uz tri koja se rotiraju. Drugi model 7-7, od ranije poznat u grupama koje bi išle na nastavu svaki drugi tjedan. Treći model je 3+2, jedna grupa ide tri dana, druga dva i tako dalje", kazao je. 

"Ključna stvar je sačuvati zdravlje djece", naglasio je Hadžović. 

Kada je riječ o distanci, ministar je istaknuo:

"Učenici će biti raspoređeni na metar i pol udaljenosti jedan od drugog. Ukoliko u uredu bude distance neće biti potrebe za maskama, a bit će obvezne za vrijeme kretanja po hodnicima i vani", naglasio je Hadžović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije