Nogomet

Trener Tomo Raguž: Jedna utakmica može popraviti dojam

09.12.2016.
u 10:00

Za razliku od prethodne jeseni kada su bili ugodno iznenađenje polusezone, nogometaši Čapljine su se na koncu minule “parkirali” na neudobnom trinaestom mjestu koje, pri sadašnjoj konstelaciji odnosa, vodi u niži stupanj. Osvrćući se na polusezonu, u prvom redu, na pet posljednjih utakmica u kojima je sjedio na klupi Čapljine, trener Tomo Raguž kaže:

- Što se tiče posljednjih pet kola, mogu reći kako je to bilo solidno. Osvojili smo sedam bodova na dvije domaće i tri gostujuće utakmice, što smatram dosta dobrim s obzirom na to da se ekipa bori za ostanak.

Bez klasičnog napadača

Najčešće konstatacije o jesenskom izdanju Čapljine, vezale su se uz činjenicu kako nije bilo klasičnog napadača.

- Zatekao me je taj problem, imali smo tu samo Jazvina koji je bio dosta dobar, ali pravog napadača, koji će iz dvije-tri prilike sigurno postići pogodak, nije bilo. Za razliku od nas, većina klubova to je imala. Položaj Čapljine ne izgleda optimistično, međutim, već s jednom domaćom pobjedom može se dosta popraviti. Pozicija Čapljine, rekao bih, nije zavidna, ali mislim kako se dobrim radom, dobrim pripremama, a prije svega, dobrom analizom, realnim sagledavanjem stanja, može dosta napraviti. Situacija, bez obzira na 13. mjesto, nije toliko ni loša, ali treba otvoriti oči i ništa ne prepuštati slučaju, kaže trener Raguž koji na konstataciju da 1. liga nosi epitet teške i nezahvalne, nastavlja: - Nezgodno je što, recimo, ove sezone, vjerojatno, ispada pet ekipa, to je trećina lige. U takvoj situaciji klubovi se ne mogu posvetiti mlađim igračima. Mogu reći da suđenje nije loše, ima pogrešaka, ali nema situacija kao što je nekada znalo biti - domaći igrač padne u šesnaestercu i svira mu jedanaesterac. Snimanje utakmica i kontrola dali su rezultata, ali je infrastruktura naših prvoligaša očajna, recimo, ako se usporedimo s nižim ligama u Austriji. U cjelini, liga je nezahvalna, nema zapažen medijski tretman, a puno košta. Kad se sve uzme u obzir, mogao bih reći da je suđenje jedna od boljih stvari u ligi, tvrdi Raguž te na upit o pripremama Čapljine, dodaje:

- Što se tiče igračkog kadra, da se ne zavaravamo, ima tu dosta prostora, a što se tiče početka priprema, ako se prvenstvo nastavlja 5. ožujka, većina klubova početak priprema planira šest tjedana prije. To se smatra optimumom, osobno mislim da nije loše početi koji dan ranije jer u tom razdoblju znaju se dogoditi vremenske neprilike, kada statirate. S klubom sam imao dogovor za pet kola, morat ćemo sjesti i vidjeti što i kako dalje, a kad se to riješi, ja ili netko drugi, napravit će plan i krenuti u drugi dio. Proljeće će, zbog ispadanja velikog broja klubova, biti teško, ali osobno smatram kako bi bila velika šteta da Čapljina ne osigura ostanak u Prvoj ligi, podcrtava trener Raguž.

Pozitivna razlika

U prvom dijelu Čapljina je u 15 utakmica osvojila 17 bodova, zabilježila četiri pobjede, pet puta igrala neodlučeno, a šest je utakmica izgubila. Zanimljivo, razlika pogodaka je pozitivna - 18 danih i 17 primljenih pogodaka, što znači da je obrana dobro funkcionirala. No, za ostanak će trebati više kvalitete.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije