u posljednjoj minuti

Trener Rome izabrao pogodak Edina Džeke za najvažniji u sezoni

Edin Džeko
12.06.2020.
u 17:56

Trener Rome Paulo Fonseca kaže kako je kapetan rimskog kluba i reprezentacije BiH Edin Džeko postigao najvažniji pogodak u ovoj sezoni, onaj protiv Bologne u posljednjoj minuti kada je svom timu donio pobjedu i tri boda.

Fonseca je istaknuo kako je od prvog razgovora s Džekom osjećao da će Dijamant ostati u klubu, iako je tada imao unosnu ponudu Intera.

"Uvijek sam vjerovao da će Džeko ostati u Romi još nekoliko sezona, a kada se pojavila mogućnost da ode iz kluba, nakon prvog razgovora imao sam osjećaj da želi ostati. To se, na kraju krajeva, moglo vidjeti po načinu na koji je trenirao i davao svoj maksimum svakog dana, a na kraju samo mogu reći da mi je drago što je ostao u klubu", kazao je trener Rome, piše Klix.ba. 

Nakon toga, Fonseca je istaknuo kako je kapetan Rome u ovoj sezoni postigao najvažniji pogodak za rimski klub, a bilo je to u meču protiv Bologne.

"Ne mogu i neću birati najljepši pogodak ove sezone, ali mogu izabrati najvažniji. Bio je to pogodak Džeke protiv Bologne u posljednjoj minuti i to je, slobodno mogu reći, ključni trenutak jer je tim u tom trenutku dao sve od sebe da osvojimo tri boda. Na kraju, način na koji smo pobijedili je bio nevjerojatan", kazao je Paulo Fonseca.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije