nogomet

Traže se 12-orica za završnicu Kupa BiH

04.09.2016.
u 11:00

Završnica Kupa BiH na prostoru Federacije BiH, zahvaljujući ždrijebu, bit će zanimljiva i neizvjesna.

24 kluba u ždrijebu

U bubnju su bila imena 24 kluba - 16 članova Prve lige Federacije BiH, koji su se ovdje uključili automatski, te još 10 niželigaša koji su prethodno prošli kvalifikacije. Ždrijeb je “spojio” ove parove: VISOKO: Zmaj – Zvijezda, NEMILA: Nemila – Goražde, BUGOJNO: Iskra – Bosna Sema, MALIŠIĆI: Mladost – Orašje, SEONA: Seona – Velež, ČITLUK: Brotnjo – Jedinstvo, LUKAVAC: Radnički – Tomislav, VITKOVIĆI: Azot – Čapljina, GRAČANICA: Bratstvo – Budućnost, TRAVNIK: Travnik – Sloga (SH), GABELA: Gošk – Novi Travnik, KAKANJ: Rudar – Bosna (V). Sve utakmice igrat će se u srijedu, 7. rujna (16.30 sati). Odluka će pasti u samo jednoj utakmici – nema uzvrata. Nema ni produžetaka, pa će se nakon 90 minuta u slučaju neodlučenih ishoda odmah izvoditi jedanaesterci. Ždrijeb je u čak četiri susreta spojio federalne prvoligaše (u Gračanici,Travniku, Gabeli i Kaknju). Orašje je klub koji od svih sudionika ovoga stupnja natjecanja ima najbolji rezultat u Kupu BiH. U sezoni 2005./06.

Orašje osvajalo Kup

Orašje je ovojilo pehar pobjednika (finale protiv Širokoga Brijega – 0:0 i 3:0). Među momčadima koje će igrati završnicu Kupa na području BiH su bivši premijerligaši (Gošk, Iskra, Zvijezda, Orašje, Velež, Brotnjo, Jedinstvo, Budućnost, Travnik i Bosna V). Orašje, Budućnost, Brotnjo i Jedinstvo u svojim su boljim vremenima igrali i u Uefinim natjecanjima kao predstavnici BiH, dok su Iskra i Velež međunarodnu pozornicu osjetili kao predstavnici bivše Jugoslavije. Uz 12 pobjednika na razini Federacije BiH, u šesnaestinu finala ući će i osam klubova iz RS, te 12 premijerligaša. Ždrijeb šesnaestine finala Kupa BiH bit će 9. rujna, a utakmice će se igrati 21. rujna (nema uzvrata). •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije