Trener Hajduka

Tramezzani: Fossati mi se ispričao zbog isključenja, ali sam mu rekao da ne mora

tramezzani
PIXSELL
07.03.2021.
u 11:50

Ovo je bila utakmica s najmanje stresa otkad je Paolo Tramezzani sjeo na Hajdukovu klupu. U njoj Hajdukovi napadači doista nisu imali nikakvoga utjecaja na konačan ishod, jer sve su za njih odradili Varaždinci. U 8. minuti varaždinski je branič Stolnik kao na treningu dodao loptu Čolini na 18 metara od gola, a Hajdukov branič desnicom pogodio mrežu. U 45. minuti posve bezopasan ubačaj Jurića u šesnaesterac u vlastitu je mrežu spakirao branič Varaždina Memija. I to je bilo sve od ove doista dosadnjikave i neprivlačne predstave, koja za Hajduk ipak veže neke nesvakidašnje fenomene.

Naime, Hajduk je upravo nanizao četiri pobjede zaredom u službenim utakmicama što mu se posljednji put dogodilo još u svibnju 2019. godine kada ga je vodio Siniša Oreščanin. Usto, čak 20 prvenstvenih utakmica prošlo je otkad je Hajduk nekome postigao dva pogotka u prvom poluvremenu. Posljednji put zbilo se to u kolovozu 2020. godine u osječkom Gradskom vrtu, a sada i Varaždinu, premda nominalno Hajdukovi igrači zabili su sinoć samo jedan gol.

“Bijeli” nisu više negativni

I još nešto: Hajduk je nakon 22 odigrane utakmice u prvenstvu izašao iz negativne gol-razlike, i sada je na nuli (27:27), a napokon je bodovno dostigao Rijeku što mu se odavno nije dogodilo u ovoj fazi prvenstva.

- Danas mi se momčad svidjela, bio je vidljiv dobar balans, taktički smo bili dobri, a po individualnim karakteristikama igrača momčad smo koja preferira okomitu igru. Više nam odgovara odigrati loptu prema naprijed nego graditi igru u svojoj polovini terena – kazao je Hajdukov trener Paolo Tramezzani, pa nastavio:

- Zabili smo golove u vrlo bitnim trenucima, pogotovo za 2:0, njima smo smanjili intenzitet i kompenzirali fizički umor koji je bio vidljiv. Znali smo da moramo biti kompaktni, bili smo svjesni da na fizičkom planu nismo na željenoj razini. Uspjeli smo biti organizirani i mirni, nismo Varaždinu dopustili previše prilika. Prema naprijed imamo individualnu kvalitetu, igrače koji su u stanju jednim potezom riješiti utakmicu. Mislim da je naša pobjeda i krajnji rezultat zaslužen. Zadovoljan sam kad je moja momčad organizirana u obrani, kad ne primi gol i kad dobro kontrolira loptu.

Kako je doživio nepotreban crveni karton Fossatija?

- Fossati mi se ispričao, ali sam mu rekao da ne mora. Žao mi je zbog njega, znam koliko mu je stalo, s kojim je entuzijazmom došao ovdje, od prvoga treninga se nametnuo i pokazao da je za nas vrlo važan igrač. I suigrači to vide da se na terenu mogu osloniti na njega u teškim trenucima. Uzeo je momčad u svoje ruke – uzvratio je Tramezzani.

Nayir bez izgledne prilike

Hajduk je imao više šuteva prema vratima od Varaždinaca (9:7), u šutevima u okvir bilo je 3:2 za bijele, u kornerima 5:1, a posjed lopte bio je 52:48 % za Hajduk. Ali sve što je Hajduk demonstrirao u ovoj utakmici teško bi se moglo nazvati dominacijom. Primjerice, Umut Nayir nije ušao niti u jednu izglednu priliku, Marko Livaja imao je jedan solidan šut, kao i Kačaniklić. Oba puta obranio je vratar Horkaš. Umjesto da rano vodstvo bijelima bude generator ofenzive i oslobodi ih okova i pritiska, oni su bili ispod svake razine inventivnosti.

SPLIT - Stadion u Poljudu. Bez gledatelja. Sudac: Pajač (Sveti Ivan Zelina).

Hajduk: Kalinić – Vušković, Simić, Mujakić – Todorović, Jurić (od 61. Atanasov), Fossati, Čolina – Livaja, Umut (od 87. Jakoliš), Kačaniklić (od 61. Jairo). Trener: Paolo Tramezzani

Varaždin: Horkaš (od 68. Zelenika) – Pellumbi (od 68. Benko), Stolnik, Čelić - Memija (od 46. Tkalčić), Senić (od 46. Guera Djou), Postonjski (od 69. Posavec), Urata – Herrera, Obregon, Boban. Trener: Zoran Kastel

Strijelci: 1:0 Čolina (8.), 2:0 Memija (45., ag)Crveni karton: Fossati (88., drugi žuti), Guera Djou (90., drugi žuti), Jertec (90., pomoćni trener Varaždin).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije