Humanitarna akcija

Tomislav Šokota, Ante Rukavina i Goca Jurić dolaze pomoći Dompesu

15.04.2017.
u 07:10

Dompes se ne zaustavlja s pojačanjima. Momčad će pojačati Ante Rukavina. Spomenuti je sigurno mogao imati još koju dobru sezonu na zelenim travnjacima, ali sada, kako je u nogometnoj mirovini, rado će izaći u susret i zaigrati na humanitarnoj utakmici.

Još dinamovaca

Kako je u posljednje vrijeme bilo dosta hajdukovaca u momčadi Dompesa, uz Antu Rukavinu, Dompes će još pojačati i Tomo Šokota. Ovaj nekada sjajni napadač dobro će doći domaćoj momčadi. Ipak, ono što će Mostarce posebno obradovati je nastup jednoga od najboljih nogometaša koji su potekli u gradu na Neretvi - Gorana Goce Jurića. Da, upravo toga Goce Jurića kojeg neke mlađe generacije u Mostaru, nažalost, možda i ne pamte kao velikog nogometaša, onog Goce Jurića za kojeg Zdravko Mamić kaže “kako si ubrizga onaj inzulin i vikne ajmooooo”. Jurić se medijski ne eksponira toliko pa ni mlađi ljubitelji sporta možda i nisu svjesni kakav je to igrač bio u svoje vrijeme. Ipak, bit će pravo zadovoljstvo vidjeti ga opet u kopačkama pod Bijelim brijegom. Bio je član reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu 1998. godine, gdje je Hrvatska osvojila treće mjesto, ali će ovom prilikom ipak igrati za domaću momčad. Jurić je u karijeri nastupao za Velež, Crvenu zvezda, Celtu Vigo, Croatiju Zagreb, Yokohamu i NK Zagreb. U Veležu je karijeru započeo s legendarnim trojcem Bajević, Marić i Vladić, da bi poslije u generaciji s Tucom, Kajtazom i Predragom Jurićem ostvario velike uspjehe. Nastupao je za reprezentaciju Jugoslavije, kasnije s još više uspjeha za najbolju generaciju Hrvatske - Ćirine Vatrene. Bio je veliki miljenik prvog hrvatskog predsjednika pokojnog Franje Tuđmana.

Igrao protiv legendi

U Španjolskoj je igrao za Celtu protiv tadašnjih velikana Maradone, Romarija, Stoičkova... Bez obzira na to što se u njegovo igračko vrijeme Dinamo zvao Croatia, za mnoge će navijače tog kluba Goca biti oličenje idealnog nogometaša.

Za Dompes će zaigrati još zdravstveni djelatnici, gospodarstvenici, proslavljeni nogometaši i političari iz cijele Bosne i Hercegovine, dok će, s druge strane, za momčad Humanih zvijezda Hrvatske nastupiti proslavljeni bivši reprezentativci Hrvatske: Dario Šimić, Goran Vlaović, Mario Stanić, Boris Živković, Robet Špehar, Marko Babić, Petar Krpan, Mario Jozić, Silvije Marić, Tomislav Šokota, Rukavina, bivši reprezentativac Belgije Stupar, Josip Škaro, olimpijski prvak u boksu, bivši rukometni kapetan i izbornik Hrvatske Slavko Goluža, predsjednik Olimpijskog odbora Hrvatske Zlatko Mateša, najbolji vaterpolist Hrvatske svih vremena Dubravko Šimenc.

Inače, ulaznice za utakmicu u Mostaru mogu se nabaviti na mjestima: caffe bar Corona - Stolac, caffe bar Hennessy - Čapljina, caffe bar Rafaello - Ljubuški, caffe bar Padre - Grude, hotel Park - Široki Brijeg, caffe bar Viva - Posušje, caffe bar Brocco - Čitluk, Restoran & Club Gardens - Međugorje, Campanile - Mostar, recepcija Mepass Malla - Mostar, caffe bar Mali puž - Mostar, kampus Sveučilišta u Mostaru te na dan utakmice na stadionu HŠK Zrinjski. Cijena ulaznice iznosi simboličnih pet maraka. Humanitarna utakmica igra se 20. travnja na stadionu HŠK Zrinjski u Mostaru.

Inače, popisi igrača u grafici sa strane nisu konačni. Ovo su samo uže postave s najpoznatijim imenima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije