ATP LISTA

Tomislav Brkić najuspješniji je bh. tenisač ove godine

23.11.2020.
u 15:13

Nakon posljednjeg velikog turnira u sezoni, ATP Finalsa u Londonu, objavljena je nova rang-lista najboljih tenisača u singlu i parovima.

U singlu je Novak Đoković povećao prednost u odnosu na drugoplasiranog Rafaela Nadala za 200 bodova, te sada ima 12.030, dok je Rafa na 9.850.

Dominik Tim je treći sa 9.125, a osvajač završnog Mastersa Daniil Medvedev četvrti sa 8.470. Roger Federer je peti, Stefanos Tsitsipas šesti, Alexander Zverev sedmi, a najboljih deset zatvaraju Andrej Rubljov, Diego Schwartzman i Matteo Berettini.

Damir Džumhur se nalazi na 118. mjestu, no s obzirom da je do kraja godine ostalo da se u iduća dva tjedna odigraju još četiri Challengera (Sao Paulo, Lima, Campinas i Maia), on bi mogao pasti još za jednu ili dvije pozicije.

Što se tiče parova, najbolji tenisač je Kolumbijac Robert Farah, a na drugom mjestu je njegov partner i sunarodnjak Juan Sebastian Cabal.

Tomislav Brkić je ove sezone konačno ušao u sami vrh svjetskog tenisa kada je dubl konkurencija u pitanju i godinu će završiti na visokom 79. mjestu, što ga čini najuspješnijim bh. tenisačem trenutno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije