rukomet

Tomić: Želimo izvršiti bezbolnu smjenu generacija

tomic
06.07.2016.
u 13:05

Više naših igračica najavilo je prestanak igranja, a da se to ne bi odrazilo na rezultate nastojimo već sada naći odgovarajuće zamjene, rekao je Tomić

Pripreme rukometašica tuzlanskog Jedinstva najavljene su za prvu polovinu kolovoza, ali za agilno klupsko rukovodstvo nema odmora tijekom ljeta.

U posljednjih desetak dana angažirane su čak četiri nove igračice. Osim sestara Martine i Matee Šumelj iz ljubuškog Izviđača, iz istog kluba došla je i Dea Vuković, dok je posljednja prinova Sumeja Mujkić iz Krivaje (Zavidovići).

- Želimo izvršiti bezbolnu smjenu generacija. Više naših igračica najavilo je prestanak igranja, a da se to ne bi odrazilo na rezultate nastojimo već sada naći odgovarajuće zamjene za njih - kazao je za Fenu trener Jedinstva Zvjezdan Tomić.

Sabina Zupčević (31) sigurno završava karijeru, dok će kapiten Nermina Kušmić - Jogunčić (33) ovih dana odlučiti hoće li igrati za tuzlanske "Labudice" još pola sezone.

- Dogovoreno je i da Zorica Bošković (33) i Indira Horozović (34) nastupaju za nas još šest mjeseci, a do tada ćemo nove igračice pripremiti da nose teret natjecanja u Premijer ligi BiH. Tri su članice mlade reprezentacije i većina će u Jedinstvu ostati najmanje tri-četiri sezone. Očekujemo da se uklope u naš sustav dinamične igre, uz iskusne Marijanu Sorak i Sanju Katić, te Admiru Zvekić na desnom krilu – navodi Tomić.

Po njegovim riječima, Dea Vuković bi trebala preuzeti ulogu Indire Horozović, Matea Šumelj će na poziciji kružnog napadača naslijediti Nerminu Kušmić – Jogunčić.

Sumeja Mujkić igra na poziciji lijevog krila, ali njoj tek slijedi uigravanje s obzirom na to da je godinu pauzirala zbog ozljede koljena.

- Na poziciji golmana bit će Hava Huskić i Matea Šumelj i one će sasvim sigurno biti najbolji golmanski par u Premijer ligi. Ukratko, sve nove igračice morat će se izboriti za mjesto u ekipi, bez obzira na to što su mlade reprezentativke. Po prirodi sam optimist i očekujem da će se brzo uklopiti u našu ekipu i igru – zaključio je Tomić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije