uskoro transfer

Tko kupuje Ronalda? Moguć je mega-transfer i veliki povratak. Odmah se oglasio najmoćniji klub Europe

Cristiano Ronaldo
Sergio R Moreno
22.11.2022.
u 21:33

Spusti li Ronaldo novčana potraživanja u priču bi se mogao uključiti njegov prvi klub Sporting

Sada kada je službeno ono što se već neko vrijeme govorilo, postavlja se pitanje - gdje će Cristiano Ronaldo nastaviti karijeru? On je poručio da planira igrati nogomet do 40. godine. 

Danas, dva dana uoči otvaranja SP-a protiv Gane Ronaldo je dobio otkaz u Manchester Unitedu. Kako ESPN piše, postavljaju se dva ključna pitanja oko nastavka njegove karijere. Prvo je pitanje što on još želi postići, a drugo je koliko novca želi zaraditi. 

Tjedna plaća na Old Traffordu bila je 500 tisuća funti ne uključujući bonuse. Ako će inzistirati na takvim uvjetima, broj onih koji to mogu platiti drastično će se smanjiti. Taj iznos ne bi bio problem za PSG, no oni već imaju Messija, Mbappea i Neymara. 

To je i Chelsea, navodi ESPN dodajući kako je novi vlasnik već pričao ovog ljeta s Ronaldovim agentom, no nije poznato kakav je stav Grahama Pottera i kako bi ga on uklopio u momčad. Bivši menadžer Thomas Tuchel ranije je ovog ljeta odbio tu ideju. 

Mogući poslodavci nalaze se na Dalekom istoku, no Ronaldo bi u tom slučaju trebao žrtvovati igranje u Ligi prvaka. Isto vrijedi i za odlazak u američki MLS. 

Marca piše da bi za Ronaldove usluge svakako mogao biti zainteresiran princ Saudijske Arabije Mohammed Bin Salman, vlasnik tamošnjeg kluba Al Nassr i engleskog Newcastlea, kojem novac ne predstavlja problem. 

Spusti li Ronaldo novčana potraživanja u priču bi se mogao uključiti njegov prvi klub Sporting. Trener Ruben Amorim rekao je ranije kako oni nemaju toliko novaca da mu isplaćuju plaću. Pristane li Ronaldo na slabije uvjete, moguć je 'romantični povratak'. 

ESPN piše i kako je u prošlosti postojao i interes talijanskog Napolija, a jedna od prednosti im je i ta što bi već u veljači Ronaldo mogao igrati Ligu prvaka, no kompromis bi trebao biti u vidu primanja. Na Ronaldu je da odluči hoće li reći zbogom europskom nogometu i nastavi zarađivati velike iznose na drugim kontinentima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije