TENIS

Tenisačke nade iz cijelog svijeta u Kiseljaku

21.05.2016.
u 10:00

Iako malo mjesto, Gromiljak u općini Kiseljak u idućih osam dana postaje mjesto na kojemu će ljubitelji bijelog sporta imati priliku uživati u vrhunskom tenisu.

Igrači iz 20-ak zemalja

Tenisači iz 20-ak zemalja, među kojima je nama daleki Brazil, na terenima Teniskog kluba Elliptic, koji je i organizator turnira, borit će se za bodove na ATP ljestvici. Izvanredna je to prilika pokazati kako je i u malim mjestima moguće postizati rezultate, naglasio je, uz ostalo, Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH koji je, kao pokrovitelj, otvorio turnir u Gromiljaku.

- Danas smo ovdje na praznom terenu, ali sam sasvim siguran kako će se na njemu u idućih osam dana igrati vrhunski tenis. Ponosan sam što sam i ove godine dio događaja koji mladim ljudima daje priliku dokazati se i postići vrhunske rezultate i ovdje u BiH, odnosno pokazati im kako ne moraju ići u nama daleke zemlje kako bi skupljali bodove za ATP ljestvicu, kazao je Čavara. Uz predsjednika Federacije BiH, na svečanosti otvorenja turnira bila je i Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, koja od samog početka potpomaže ovaj sportski događaj te Josip Kvasina, predsjedatelj Sabora Srednjobosanske županije. Turnir svih 17 godina održavanja prati i Općina Kiseljak koja je i ove godine suorganizator i pokrovitelj, dok je generalni pokrovitelj tvrtka “Sarajevski kiseljak”. Projekt je i ove godine podržalo i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBŽ te brojni sponzori, tvrke iz Kiseljaka, ali i cijele središnje Bosne.

Vrijedan nagradni fond

Inače, turnir u Gromiljaku igra se 17. godinu u nizu. Sedmu godinu igra se pod okriljem Međunarodne teniske asocijacije ITF-a, što znači da se boduje za ATP ljestvicu. Jedan je od četiri turnira iz serije Futures koji se igraju u BiH.

- Tenisače koji dolaze u Gromiljak možete gledati na svim prestižnim turnirima u svijetu. Ove godine nam dolazi 260 igrač s ATP ljestvice, pobjednik iz 2013. godine Mate Delić te brojni drugi vrhunski tenisači koji će se boriti za ATP bodove, ali i novčane nagrade koje smo i ove godine osigurali uz pomoć brojnih sponzora te imamo nagradni fond vrijedan 10 tisuća američkih dolara, kaže Robert Biletić, direktor turnira. Nakon svečanosti otvorenja, koja je upriličena u petak, te ždrijebanja, danas počinju trodnevne kvalifikacije, nakon kojih starta glavni dio turnira. Veliko finale i zatvaranje predviđeni su za 29. svibnja. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije