SUSPENDIRAN GODINU DAna

Tenisač priznao: Kokain i tablete slučajno su se pomiješale u džepu

04.10.2017.
u 13:30

Kao olakšavajuće okolnosti kod izricanja kazne ITF je naveo kako je pronađena mala količina kokaina, te činjenica da je Evans priznao pogrešku

Britanski tenisač Dan Evans suspendiran je godinu dana nakon što je pao na doping testu. Njegov je uzorak bio pozitivan na kokain. Britanac je izjavio kako se kokain slučajno pomiješao s lijekovima koji su bili u istom džepu u torbici.

- U istom džepu od torbice bio je kokain i lijekovi koje koristim. Sigurno su se pomiješali, pa kad sam popio tabletu, vjerojatno je na njoj bilo kokaina - rekao je Evans.

Svjetski teniski savez skinuo je kokain s popisa zabranjenih supstanci jer ne doprinosi poboljšanju performansi igrača. Kako Dan Evans kokain nije konzumirao na turniru izrečena mu je kazna od 12 mjeseci, umjesto četiri godine.

Kao olakšavajuće okolnosti kod izricanja kazne ITF je naveo kako je pronađena mala količina kokaina, te činjenica da je Evans priznao pogrešku.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije