Dinamov branič

Svlačionica stoji iza Jovićevića, ali za usporedbu s Bjelicom je prerano

04.06.2020.
u 08:16

Dinamo je igrao prijateljske utakmice, trenirao u raznim epidemiološkim režimima, mogao je pogledati početak natjecateljskog nogometa u dvjema polufinalnim utakmicama kupa u kojima plavih nije bilo, a sad i njemu, u subotu u Varaždinu, počinje nastavak prvenstva.

Momčad je uglavnom ostala na okupu, na izlaznim je vratima tek Theophile, tako da će biti promjena u zadnjoj liniji, u kojoj svoju poziciju drži Emir Dilaver.

Veselite li se povratku nogometa?

– Jedva sam dočekao da počne… Lijepo je trenirati i igrati prijateljske utakmice, ali nedostaje mi taj natjecateljski motiv. Uostalom, mislim da nikada nisam imao dulju pauzu u karijeri od ove pa je i to motiv više – kaže Dilaver. Svaka utakmica – praznik. 

Što vam je bilo najteže dok ste pauzirali?

– Pa činjenica da smo kod kuće, ne smijemo trenirati u grupama, a ne znaš što te čeka, hoće li pandemija završiti i kako... To me najviše brinulo. Kada je krenulo pozitivnim tijekovima, i raspoloženje se vraćalo. Potom smo počeli trenirati pa prijateljske utakmice… Sada je sve sjajno.

Što je u toj pauzi bilo dobro za vas, kako ste je iskoristili?

– Nisam se zapustio. Često sam išao u Maksimir na trčanje pa s Ademijem po nasipu… Imali smo program koji smo dobili u klubu i po kojem smo trebali raditi. Na okupljanje sam došao u normalnom fizičkom stanju pa se može reći da sam pauzu iskoristio na najbolji mogući način.

Zbog korone su vam smanjeni i ugovori, je li vas to pogodilo?

– Ta je tema iza nas. Kapetan Ademi sve je rekao vezano za tu situaciju, dogovorili smo se u svlačionici da kada on izađe pred medije, to postaje završena priča za nas.

Bilo je priče da biste i vi mogli otići s obzirom na odlazak Bjelice, je li to bila opcija i što je presudilo da ostanete?

– Svi su nešto pisali i govorili, a zapravo nitko ne zna detalje. Ja imam ugovor s Dinamom i sve je u odnosu mene i kluba. Nemam potrebe takve stvari javno iznositi. Dobro se osjećam u Zagrebu, igram redovito i imamo velike uspjehe.

Imate ugovor još godinu dana, razgovara li se o novom ugovoru, kakvi su vam planovi?

– To su neki detalji koje volim rješavati u četiri oka s ljudima iz kluba, nikako ne putem medija. Klub reagira kako oni misle da treba, moja slika te situacije ne treba uvijek biti ista, ali vjerujem da ćemo, kada dođe vrijeme, sjesti za stol i pronaći rješenje kojim će svi biti zadovoljni.

Zbog manjih prihoda Dinamu je imperativ ponovno ući u skupinu Lige prvaka ili najmanje Europske lige, stvara li vam to pritisak?

– Dinamo uvijek ima imperativ ući u skupinu zbog svoje tradicije, kvalitete i okruženja. Naravno, i zbog novca, jer od nečega se mora živjeti i financirati takav sustav. Isto tako, u Dinamu je sve pritisak. Uvijek se traži dlaka u jajetu i moramo biti dvostruko bolji od nekog standarda da bismo uživali neki status u javnosti koji drugi imaju u normalnim okolnostima. Naučili smo živjeti s tim pritiskom i očito se dobro nosimo kada pogledamo naše rezultate u posljednje dvije godine. I svlačionica razmišlja isključivo o Ligi prvaka. Samo to nas može zadovoljiti.

Dinamo ima golemu bodovnu prednost u prvenstvu, hoće li biti teško naći motive za nastavak u HNL-u?

– Uvijek isto pitanje i isti odgovor; pita li vas vaš poslodavac imate li motiv danas doći u redakciju i napisati tekst? Kome nije dovoljan motiv što igra u dresu Dinama, taj je promašio zanimanje. Nama svaka utakmica mora biti praznik i mi moramo osjetiti privilegij što igramo za Dinamo. I kada matematički osiguramo naslov, mi se na sljedećem treningu moramo potući za mjesto u momčadi u sljedećem kolu. To je moja filozofija igranja za Dinamo.

Koliko će vama i cijeloj momčadi trebati vremena da nađete pravu formu?

–Teško mi je to sada reći. Možda ćemo od prve utakmice ući u ritam koji želimo. Vjerujem da će tako i biti, ali pričekajmo subotu i Varaždin.

Klinci ne moraju mene slušati

Kakav je dojam na vas ostavio novi trener Jovićević?

– Odličan. Pozitivan kao osoba i kao trener, pun energije i gladan uspjeha s Dinamom. Ima svu moguću podršku svlačionice na tom putu jer svi želimo isto.

Što je kod njega drukčije u odnosu na Bjelicu, u smislu rada, zahtjeva i komunikacije?

– Treba proći neko vrijeme da bi se mogle vući paralele i usporedbe. Ponavljam, Jovićević me ugodno iznenadio svojim pristupom i razmišljanjem. Vjerujem da ćemo imati puno uspjeha u sljedećem razdoblju.

Theophile odlazi, može li ga nadomjestiti Gvardiol ili netko od ostalih mladih, slušaju li vas?

– Ma lako za mene, oni moraju slušati sebe. Postaviti si visoke ciljeve i na kraju dati sve od sebe da ih dostignu. To je jedini put do uspjeha. Joško je mlad dečko, ali staložen u glavi, s velikim talentom i pred njim bi mogla biti sjajna karijera. Naravno, sve ovisi o njemu samome.

Nogomet se nastavio polufinalima kupa i odmah imamo repove oko suđenja, kakvo je po vama suđenje u Hrvatskoj?

– Nikada ne volim komentirati suđenje, a pogotovo u utakmici u kojoj nisam nastupio niti je moj klub igrao.

Vodi se borba za drugo mjesto, tko će uz Dinamo u Ligu prvaka, a tko je najbliže ispadanju?

– Činjenica je da tri, četiri kluba mogu do te pozicije i to ovu ligu čini jako zanimljivom. Ne bih ulazio u procjene tko je bliži drugom mjestu jer me zanima samo ono prvo – zaključio je Dilaver.

 

 


 

 



 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije