košarka

Sutjeska uvjerljiva u Mostaru, Zrinjski u završnim pripremama za 2. ABA ligu

17.09.2018.
u 09:30

Košarkaši regionalnog ligaša 2. ABA lige, Sutjeske iz Nikšića, postali su pobjednici 10. Memorijala Marijofila Džidića koji se u spomen na prvog predsjednika i utemeljitelja Zrinjskog igrao u Mostaru.

Zaslužen trijumf

Trijumf crnogorskog prvoligaša potpuno je zaslužen jer su prikazali najbolju igru. Prvoga dana nadigrali su 74:56 slovenskog ligaša 2. ABA lige Rogašku, a u finalu domaćina Zrinjski 86:75. Crnogorski klub za koji igra nekadašnji igrač Zrinjskog Draško Knežević i koji vodi također nekadašnji trener Zrinjskog Zoran Glomazić pokazao je najviše i osvojio deseti, jubilarni turnir. Protiv Mostaraca crnogorski klub od samog početka preuzeo je konce igre u svoje ruke i imao stalnu prednost. Na koncu prve četvrtine gosti su vodili 26:13, a na poluvremenu stekli višak od petnaest poena, a što se u nastavku susreta nije moglo dostići. Treće mjesto pripalo je Splitu koji je 93:78 pobijedio Rogašku.

Trener Mostaraca Hrvoje Vlašić na turniru nije mogao računati na tri svoja ponajbolja igrača Marka Ramljaka, Svena Smajlagića te Marka Šutala koji se još uvijek oporavlja od ozljede koju je zadobio prošle sezone. Mostarci će nakon memorijalnog turnira nastaviti s oglednim susretima i već sutra gostovat će u Dubrovniku kod tamošnjeg A2 hrvatskog ligaša. Susret će se igrati s početkom u 19 sati. Aktualni prvaci BiH u dosadašnjem pripremnom dijelu odigrali su pet oglednih susreta. Osvojili su turnir u Solinu, a poraženi od turskog Gaziantepa i od Sutjeske, a pobijedili hrvatske prvoligaše Alkara, Šibenika i Splita. Prvenstvena natjecanja u BiH započet će sredinom listopada, dok će natjecanje u 2. ABA regionalnoj ligi krenuti 27. rujna. U prvom kolu Zrinjski će biti domaćin Dynamicu iz Beograda.

Borba u 2. ABA ligi

Pobjednik mostarskog turnira Sutjeska iz Nikšića dan poslije, 28. rujna, gostovat će u Kopru kod Primorske. Finalisti mostarskog turnira nastojat će kroz 2. ABA ligu doći do mjesta koje donosi nastup u najjačoj regionalnoj košarkaškoj ABA ligi.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije