supruga proslavljenog sportskog komentatora Duška Koraća

Supruga Duška Koraća: Čekam kako će ući na vrata

udovica
RTV
05.01.2016.
u 17:30

Sve je bilo iznenada. U šoku smo. I dalje ne razumijemo kako neće ući na ova vrata - tužno je kazala Vesna Korać, supruga proslavljenog sportskog komentatora Duška Koraća, koji je jučer preminuo u Hitnoj.

Vijest o smrti svoga supruga, koji je od petka ležao u Hitnoj nakon što mu je pozlilo u stanu, Koraćeva je jučer saznala na internetu.

-Ne znam od čega je umro. Ne mogu vam reći ništa više od onoga što smo pročitali u novinama - sa nevjericom je pričala Vesna Korać.

Ona je svog supruga posljednji put vidjela u nedjelju. Govorio je nepovezano nakon pada u njegovom stanu u petak, kada mu je pozlilo, zbog čega se i povredio. Juče, sve što su doktori mogli reći Koraćevoj je kako su svi pokušaji reanimacije bili su neuspešni. Točan uzrok smrti pokazat će obdukcija. Njegova udovica kaže kako sada to više nije ni važno.

Ona dodaje i da Duško Korać dvije godine nije pio alkohol, a ostao je razdragan i veseo do kraja života. Na TV ekranima Korać se pojavio i u novogodišnjem programu, snimljenom nekoliko dana prije dočeka. Ništa nije ukazivalo na to da mu je zdravlje posustalo. Prvi zloslutni znak ukazao se prije tjedan dana kada je po završetku preijenosa odbojkaške utakmice između Jedinstva iz Stare Pazove i TENT-a silazio iz komentatorske lože na teren jer mu je pozlilo.

Njegovi prenosi sportskih događaja rijetko koga su ostavljali ravnodušnim. Imao je poštivaoce i žestoke protivnike. Najviše je emitirao atletiku, zimske sportove, vaterpol, odbojku, formulu, boks i plivanje. Nogometne utakmice nije emitirao još od 1990, zbog incidenta na zagrebačkom stadionu Maksimir, kada je Zvonimir Boban udario policajca tijekom nereda pred utakmicu Dinamo - Zvezda.

Komemoracija Dušku Koraću biće održana u petak u RTS-u, njegovoj novinskoj kući gde je radio od 1978. godine, a kremacija će biti u subotu, prenosi Blicsport.rs

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije