nakon utakmice

Sukobili se navijači Francuske i Maroka, smrtno stradao dječak (13)

Printscreen
15.12.2022.
u 08:40

Potukli su se marokanski i francuski navijači. Na društvenim mrežama pojavila se i snimka na kojoj se vidi da jedan autobil nasrće na skupinu navijača i gazi ih.

U finalu ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u nedjelju će igrati branitelj naslova Francuska i Argentina, dok će Hrvatska u subotu u borbi za broncu za suparnika imati Maroko. 

U drugom polufinalnom susretu igranom u srijedu Francuska je na stadionu Al Bayt svladala Maroko sa 2-0 (1-0). Strijelci za Francusku bili su Theo Hernandez (5) i Randal Kolo Muani (79). A nakon sinoćnje utakmice Maroka i Francuske na ulicama Montpelliera izbili su sukobi. 

Potukli su se marokanski i francuski navijači. Na društvenim mrežama pojavila se i snimka na kojoj se vidi da jedan autobil nasrće na skupinu navijača i gazi ih.

 

 

Mediji pišu i da je u neredima preminuo 13-godišnji dječak. Kako navode lokalne vlasti, udario ga je automobil i odmah je prevezen u bolnicu, no preminuo je nakon dolaska. Marokanci smatraju da su oštećeni u polufinalu jer u u 27. minuti došlo do kontakta između Francuza Thea Hernandeza i Marokanca Sofianea Boufala. Francuz je pao i počeo se previjati u bolovima, a pritom je meksički sudac Cesar Arturo Ramos sudio prekršaj u napadu te Marokancu dodijelio žuti karton.

VAR se uopće nije aktivirao, a naknadno prikazana snimka govori da se radi o spornoj situaciji, koja je mogla biti možda okarakterizirana kao kazneni udarac za Maroko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?