svjetski mediji

Strani mediji o drami s Đokovićem: Korona-krimić na aerodromu, sve se pretvorilo u triler!

novak djokovic
Reuters
05.01.2022.
u 21:21

Australski mediji su najoštriji, očekivano. Potpuno suprotno od onih iz Srbije.

Mediji u Srbiji oštro su reagirali na pritvaranje Novaka Đokovića u Australiji i osuđuju to što se događa, a s velikim zanimanjem cijelu podosta nevjerojatnu situaciju prate i mediji diljem svijeta. 

Naime, najboljem tenisaču na svijetu odbijena je viza jer nema potrebnu dokumentaciju za ulazak u zemlju bez da je cijepljen. Još jučer se na društvenim mrežama pohvalio da je sve riješeno po tom pitanju, a u istom smjeru su išli i organizatori Australian Opena. Dok su većinom staloženi i obavještavaju o trenutnoj situaciji bez previše uplitanja u nju, dakle s činjeničnim naslovima, neki mediji idu pokoji korak dalje. 

- Novak Đoković ima problema s ulaskom u Australiju. Odbijena mu je viza - navode u takvom tonu New York Times, BBC, CNN, Guardian, Marca, L'Equipe, La Gazzetta dello Sport...

Ali, nisu svi tako neutralni, britanski The Sun optužuje Đokovića da je "antivakser". 

- Antivakseru Đokoviću odbijen ulazak u Australiju! Kroz tekst su ipak ponešto umjereniji pa spominju da je još jučer dobio medicinsko izuzeće od cijepljenja, odnoson, dozvolu da može u Australiju iako nije cijepljen, ali i da je ono kontroverzno. Njemački Bild navodi da je Đoković počinio "korona-krimić" te da se njegov ulazak u zemlju pretvorio u pravi triler. Australski mediji su pak najoštriji, očekivano. Potpuno suprotno od onih iz Srbije. 

- Mora da se šalite - stoji na naslovnici The Courier Maila, a "joking" su napisali "djoking". Herald Sun iz Melbournea je u tekst o samoj situaciji stavio neutralni naslov "Drama s vizom bi mogla označiti kraj Đokovićevih nadanja na Australian Openu", ali zato su prenijeli riječi bivšeg tenisača Sama Grotha i postavili ih u naslov, kao i The Sydney Morning Herald: - Njegov potez je pljuvačka u lice svim Australcima! Svakako, svjetski mediji će u narednim danima podosta pažnje posvetiti ovom događaju, ali prvo moramo doznati njegov rasplet.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije