brzo postigli dogovor

Stojkić: U Zrinjskom sam već pola života, sretan sam zbog novog ugovora

21.06.2020.
u 09:25

Pero Stojkić brzo je našao zajednički jezik s upravom Zrinjskog. Pregovori se nisu vodili danima, kako su pisali neki mediji, dvije strane uoči priprema sjele su i brzo postigle zajednički dogovor. Stojkić nam je kazao kako je zadovoljan tretmanom koji je prema njemu pokazao klub u kojemu, kao jedan od rijetkih Mostaraca, već dugi niz godina nosi kapetansku vrpcu.

Osvojio pet naslova

Sa Zrinsjkim je Stojkić osvojio pet naslova prvaka BiH. Većinu od tih trofeja upravo je on digao u zrak kao kapetan momčadi.

- U klub sam se iz Osijeka vratio prije 10 godina, sada nakon toliko dugo vremena potpisujem novi ugovor. U prethodnom navratu bio sam u seniorskom pogonu od 2004. do 2008. godine. Član sam Zrinjskog, praktički, više od pola života i puno mi znači što i dalje ostajem u svom klubu. Brzo smo postigli dogovor, zadovoljan sam time kako se klub ponio prema meni - kazao nam je jučer kapetan plemića Pero Stojkić.

Stojkić je potpisao ugovor na još jednu sezonu. Trenutačno ima 33 godine, što nisu pozne igračke godine, ali je svjestan kako više nije u cvijetu mladosti.

- Namjerno nisam inzistirao na nekom višegodišnjem ugovoru. Želim slušati svoje tijelo i dati svoj maksimum te tako ostati pošten prema klubu. Planiram igrati dok god me tijelo bude slušalo. Smatram da još mogu pomoći momčadi. Nisam previše razmišljao što raditi nakon aktivnog igranja nogometa, koncentriran sam na svoj posao - dodao je.

“Prekucao” Premijer ligu

Za kapetana Zrinjskog može se reći da je “prekucao” Premijer ligu. Dugi niz godina igrao je na znatno višoj razini od one koja je potrebna za pravljenje razlike na bh. terenima. Prošle sezone nije ostvario neki značajan učinak, imao je probleme s ozljedom, ali je jasno da još uvijek ima kvalitetu za standarde Zrinjskog. Premijer liga još uvijek je iznadprosječno gruba liga. Oni koji je igraju, dugo akumuliraju udarce, ozljede, rade treninge i igraju utakmice na lošim terenima, a sve to prate slabi uvjeti u klubovima za oporavak igrača. Stojkić u momčadi ima jaku konkurenciju na lijevom boku.

- Konkurencija je kod nas uvijek bila jaka na svi mjestima, a to je, po mom mišljenju, dobro. Sada se osjećam dobro, ništa me ne boli i jedva čekam nove pripreme. Samo da pripreme prođem bez ozljeda, sve ostalo će onda doći na svoje. Sretan sam što uskoro opet počinjemo s radom i što nas očekuju nove europske utakmice - zaključio je Stojkić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije