VATRENI SE PLASIRALI

Što čeka Hrvatsku na SP-u u Kataru? Ovo će se dogoditi prvi put u povijesti

Sanjin Strukić/Pixsell
14.11.2021.
u 17:03

Bit će to prva godina u povijesti nogometa u kojoj će se Svjetsko prvenstvo održati u jesenskom terminu, od 21. studenoga do 18. prosinca, i sva nogometna zbivanja u 2022. bit će prilagođena spektaklu u Dohi i okolici.

Hrvatska nogometna reprezentacija, koja je danas na Poljudu izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, već zna kako će joj izgledati ta u nogometnom smislu neobična i sasvim posebna 2022. godina.

Naime, bit će to prva godina u povijesti nogometa u kojoj će se Svjetsko prvenstvo održati u jesenskom terminu, od 21. studenoga do 18. prosinca, i sva nogometna zbivanja u 2022. bit će prilagođena spektaklu u Dohi i okolici.

Nakon što su vatreni svladali Rusiju u Splitu sljedeće okupljanje bit će tek u ožujku 2022., kada su na rasporedu dodatne kvalifikacije za SP, u kojima Hrvatska neće morati sudjelovati.

Vatreni će umjesto toga u ožujku igrati dvije prijateljske utakmice. Sljedeći termini za okupljanje su u lipnju 2022., u kojemu Hrvatsku prvi put čekaju čak četiri utakmice, i to u natjecanju koje nam baš ne budi lijepe uspomene – Ligi nacija.

Suparnike ćemo saznati potkraj ove godine, ali kako smo i dalje u elitnoj skupini, ponovno nas čekaju susreti s najjačim europskim reprezentacijama. Samo da podsjetimo: Hrvatska je u 10 nastupa u tom natjecanju (2018., 2022.) postigla samo dvije pobjede, uz čak sedam poraza. I sada napokon dolazimo i do Katara.

Hrvatska će suparnike saznati na ždrijebu u Dohi u travnju 2022. Na SP-u će ponovno sudjelovati 32 reprezentacije podijeljene u osam skupina, dvije prvoplasirane idu u sljedeću fazu.

U Kataru će se igrati na osam stadiona, prvih 12 dana turnira po četiri utakmice dnevno. Naravno, u različitim terminima, što prvi put u povijesti nudi mogućnost da, s obzirom na međusobnu udaljenost stadiona, gledate sve četiri utakmice uživo. Najveća udaljenost stadiona od centra Dohe je 46, a najmanja samo sedam kilometara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije