Europska liga

Stigle nove informacije o odigravanju utakmice Dinamo - Tottenham

dinamo majer petković
Večernji list/PIXSELL
27.02.2021.
u 11:30

U četvrtak su u medije procurile informacije kako će Dinamo i Tottenham svoje utakmice odigrati na neutralnim terenima, no čini se kako će se ti dvoboji ipak odigrati u Londonu i Zagrebu..., saznaju 24sata.

Dinamo i Tottenham najvjerojatnije će zamijeniti domaćinstva, pa bi "modri" u osmini finala Europske lige prvo (11. ožujka) trebali gostovati u Londonu.

Sve će biti poznato u ponedjeljak, kada će Uefa i službeno odlučiti, ali čini se kako je ovo već - gotova stvar.

Druga utakmica tako bi se (18. ožujka) igrala u Zagrebu, no u Maksimir prije toga treba stići posebno - odobrenje hrvatskih vlasti. Dinamo je još od jučer u komunikaciji sa svim nadležnim službama, a ključ cijele priče je osigurati tzv. "sanitarni koridor" za cjelokupnu delegaciju Tottenhama tijekom njihovog boravka u Zagrebu.

Englezi bi tako po dolasku u Zagreb imali zasebnu graničnu kontrolu, jedan bi hotel radio isključivo za njihovu ekspediciju, a trebalo bi im osigurati i trenažni proces u potpunom miru. A Zagrepčani bi, za razliku od Benfice koja je protiv Arsenala "gostovala" u Pireju, svoj dvoboj ipak mogli odigrati u Londonu.

No, i tu će se nešto pitati hrvatske vlasti.

Točnije, u Dinamu prvo moraju znati njihov stav, to jest trebaju dobiti potvrdu da momčad po povratku iz Londona neće morati u obaveznu izolaciju, već se samo testirati kako bi se utvrdilo da su se svi iz Velike Britanije vratili u normalnom stanju.

Cijela priča oko promjene domaćinstva Dinama i Tottenhama važna je i zbog - Arsenala.

Naime, "topnici" će 18. ožujka u Londonu (također u uzvratnom dvoboju osmine finala Europske lige) dočekati Olympiakos, a kako se dvije utakmice istog natjecanja ne mogu igrati u istom danu, Uefa podržava ovu zamjenu domaćinstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije