Nogomet

Statut i pravilnici moraju se poštivati

05.07.2016.
u 09:00

Na stadionu Goal u Orašju održana je redovita koordinirajuća sjednica predstavnika svih pet županijskih nogometnih saveza iz NS-a Federacije BiH. Informaciju o aktivnostima NS-a BiH i NS-a FBiH podnijeli su Mato Jozić, prvi čovjek NS-a FBiH, i Ivan Beus, dopredsjednik NS-a BiH. U analizi prvenstva u Premijer, 1. ligi FBiH i skupinama 2. lige Federacije BiH za sezonu 2015./2016. sudjelovala je većina nazočnih, a posebice je istaknuto zadovoljstvo Zrinjskog naslovima prvaka u Premijer ligi, kao i momčadi Metalleghea iz Jajca koja je bila najbolja u 1. ligi. Uz to, pohvaljeni su rezultati Širokog Brijega (ponovno u Europi), ostanak Viteza, kao i visok plasman Orašja, Čapljine i GOŠK-a te naslovi županijskih klubova u mladim uzrasnim kategorijama. Čelni ljudi ŽNS-ova osvrnuli su se i na neka stajališta Odbora za suce i suđenje NS-a BiH i zaključili da se mora osigurati prohodnost sudaca i promatrača, poštujući sudačku konvenciju, a izvršena je i analiza sustava natjecanja, propozicija i troškova natjecanja svih liga u sezoni 2016./2017. Zaključeno je da se započeta izborna aktivnost treba nastaviti, tako da će izborne sjednice Skupštine ŽNS-a HNŽ u Mostaru biti 15. srpnja, a u Orašju 28. 7. 2016., dok će u ostalim ŽNS-ovima ta zadaća biti završena tijekom kolovoza.

- Vrlo sam zadovoljan ovom sjednicom, posebice otvorenom raspravom i brojnim prijedlozima. Itekako nam je jasno što trebamo ubuduće činiti – kazao je Mato Jozić, predsjednik NS-a FBiH.

Svoj sud rada na sjednici dao je i Ivan Beus, dopredsjednik državnog NS-a.

- Hvala domaćinu na prijmu i osiguranju odličnih uvjeta za rad. Polučili smo dobre rezultate prošle sezone, ali ne smijemo na tome stati. Sigurno će ubuduće biti još teže, a po meni je najbitnije naše jedinstvo i jasna stajališta glede svih otvorenih pitanja. Statut se mora poštivati, kao i svi ostali akti – zaključio je Ivan Beus.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije