Damir Obad, sportski direktor GOŠK-a, uoči današnjeg početka priprema

Sredina ljestvice naš je cilj. Stožerni igrači ostaju, blizu smo potpisa s još dva-tri imena

storyeditor/2024-01-07/obad.png
vl
08.01.2024.
u 16:31

Poput većine premijerligaša u BiH, i u GOŠK-u iz Gabele u tijeku je odbrojavanje za drugi dio sezone. Sudeći po mjestu, osmom, na kojem su prezimili, "Trojanci" su jesenas bili uspješni, no bodovni saldo ne pruža tako idiličnu sliku, piše Večernji list BiH. Rezimirajući jesenas postignuto, Damir Obad, sportski direktor kluba, kaže: - Sredina ljestvice naš je cilj, nadamo se da ćemo ga ostvariti. Neće biti lako, od pretposljednjeg Igmana, na mjestu koje vodi u niži rang, do Širokog, koji je ispred nas, sve je u tri boda, tako da te jedna utakmica može uzdići ili spustiti na ljestvici te je za očekivati veliku borbu u nastavku.

Domaći teren

Osim četiri-pet klubova koji se bore za Europu, ostali su tu negdje, svatko svakoga može dobiti. Rezimirajući prvi dio sezone, možemo biti zadovoljni, ali možemo i žaliti za tri-četiri boda, pogotovo protiv Sloge u Doboju i Sarajeva u Gabeli. Vodili smo s po 2:0, konačnih rezultata s tih dviju utakmica nam je najžalije. S ta četiri boda nastavak bi bio puno mirniji, ali što je, tu je, to je nogomet - kaže Obad. Simptomatični su rezultati GOŠK-a jesenas u Gabeli, krenulo je startnim porazom od 1:4 protiv Tuzla Cityja pa poslije 0:3 protiv Borca, onda 0:4 protiv Veleža i 1:5 poraz od Zrinjskog. Do ove sezone GOŠK je slovio za domaćinsku ekipu pa su ti visoki porazi neočekivani. - Da, domaći teren trebao bi biti kao tvrđava, možda smo u neke utakmice ušli preambiciozno, prema naprijed, što je otvorilo protivniku prostor koji je znao iskoristiti. U nekoliko smo utakmica mijenjali i sustav igre, što nije bilo dobro, puno smo bolje igrali na strani. Mislim da ovaj drugi dio moramo biti puno čvršći i agresivniji na domaćem terenu, u što sam uvjeren. Pričao sam sa stručnim stožerom, tako da ćemo u nastavku sigurno biti bolji što se tiče domaćeg terena - kaže Obad osvrćući se i na početak priprema za nastavak sezone. - U ponedjeljak (danas, nap. a.) je prozivka u 15 sati, prvi tjedan radit ćemo u Gabeli, već imamo dogovorenu utakmicu sa Širokim za subotu, 13. siječnja, utakmicu 20. u Međugorju, a potom 21. idemo na pripreme u Zadar tjedan dana. Potom se vraćamo u Gabelu, slijedi naš memorijal 2. i 3. veljače, a potom 10. veljače slijedi generalka i utakmica Kupa protiv Jedinstva u Bihaću i onda počinje prvenstvo 17. veljače - kaže Obad.

Reklo bi se da ste u Kupu imali sreće, GOŠK može dalje? - Možemo biti zadovoljni i s obzirom na to da nam je prva gostujuća utakmica u Konjicu, Bihać nam dobro dođe kao generalka. I, naravno, treba ozbiljno shvatiti svakog protivnika, znamo da su tereni, pogotovo u tom dijelu BiH, teški. U Bihaću je teren uvijek mekan i u ožujku i travnju, kamoli u veljači, tako da nas očekuje jedna teška utakmica.

Pred vratima je i nogometni Memorijal Andrije Ankovića, GOŠK-ov memorijal, inače najstariji ne samo u regiji nego i u jugoistočnoj Europi. Jeste li utvrdili popis sudionika, što baš i nije lako jer prvenstva u okolnim zemljama rano počinju?

- Ništa nije lako organizirati, pogotovo imajući na umu da će ove godine biti 34. turnir. Organizacija zahtijeva puno rada, a i što se tiče samih termina, sve je teže, jer prvenstva počinju ranije, manja je i stanka zbog Europskog prvenstva, tako da nije lako naći ni protivnike. No, opet smo uspjeli, potvrdili su nam dolazak Sutjeska iz Nikšića, koja igra Europu svake godine, potom Jadran iz Ploča, koji je stalno u vrhu 2. zajedničke hrvatske lige, te Zadar, koji će ove godine prvi put biti na turniru, inače prvi je u 3. ligi Jug.

Šarolik sastav turnira? - Da, htjeli smo malo i zanoviti nekim novim klubom pa smo ostali jedini iz bh. lige, stalno se susrećemo s ovdašnjim klubovima pa smo htjeli iskušati snagu ekipa s kojima nismo igrali ili nećemo igrati tijekom prvenstva.

Zaoštriti konkurenciju

Sastav - ima li nekih promjena i hoće li ih biti? - Što se tiče sastava, 95 posto ekipe ostaje. Otišao je Semir Kojić, mladi igrač 2004. godište, jedini je raskinuo ugovor, nismo mu pravili probleme, vratio se u Njemačku. Možda će još nekoliko igrača otići negdje na posudbu, a što se tiče stožernih igrača, oni ostaju, blizu smo potpisa s još dva-tri igrača, tako da ćemo malo zaoštriti konkurenciju. Mislim da će to na koncu biti zadovoljavajuća momčad.

Dakle, u GOŠK-u je za nastavak prvenstva manje-više sve poznato, pripreme počinju danas, 8. siječnja, a sam pogled na donju polovinu ljestvice Premijer lige BiH upućuje na žestoku borbu za opstanak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije