NAKON VIŠE OD 40 GODINA

Sprema se višemilijunska obnova Poljuda: Evo koliko milijuna će koštati i tko će platiti

Ivo Cagalj/PIXSELL
23.02.2022.
u 18:16

- Obnovit će se krov i betonska armatura splitske ljepotice. Ako ne uspiju u tom naumu, planirano je do sredstava doći iz ITU mehanizama ili drugih financijskih instrumenata Europske unije - piše Dalmacija news

Splitski stadion Poljud, školjka koja je ugostila neke od najspektakularnijih utakmica Hajduka i hrvatske reprezentacije krasi grad pod Marjanom od 1979. kada je izgrađena za Mediteranske igre. No, ova splitska ljepotica žudi za obnovom. I to kvalitetnom.

Grad Split je njen većinski vlasnik, a obnova bi koštala oko 150 milijuna kuna, točnije 148. No, Grad ona neće koštati, barem ne u punom iznosu. Odlučili su se prijavili za sredstva iz Nacionalnog plan oporavka i otpornosti. 

- Obnovit će se krov i betonska armatura splitske ljepotice. Ako ne uspiju u tom naumu, planirano je do sredstava doći iz ITU mehanizama ili drugih financijskih instrumenata Europske unije - piše Dalmacija news. 

- Iznos je prevelik da bi Grad Split sam investirao. Imamo i plan B i Plan C, koji bi ipak možda malo odgodili sanaciju. Kako i vidite ne stojimo samo na jednoj opciji već razmatramo i pripremamo sve varijante - rekao je zamjenik gradonačelnika za gore navedeni protal uz tvrdnju kako je obnova Poljuda jedan od ključnih projekata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije