Sedme Sportske igre

Sportske igre mladih u Konjicu, Tomislavgradu, Vitezu i Tešnju

14.06.2017.
u 12:21

Sedme Sportske igre mladih održane su u Konjicu, Tomislavgradu, Vitezu i Tešnju.

Druženje, zabava i smijeh obilježili su takmičenja među najmlađima, a nagrada za najbolje je plasman na Veliko finalu Igara u Sarajevu. Specijalni partner Sportskih igara mladih i ove godine je Olimpijski komitet BiH.

Mališani u Konjicu su najviše uživali u takmičenju u nogometu za kategoriju 2006. godište i mlađi, a ekipa „Bambino Real U10“ ostvarila je plasman na Veliko finale Igara u Sarajevu. Takmičenje u nogometu za kategoriju 2002. godište i mlađi osvojili su dječaci iz ekipe „Sinovi Hercegovine“.

Nakon održanih takmičenja u Konjicu, manifestacija je održana u Tomislavgradu. Mališani su u ovom gradu sudjelovali u takmičenjima u nogometu, košarci te igri između dvije vatre.

Osvajač takmičenja u košarci bila je ekipa „Tomislavcity“ u muškoj kategoriji, dok je u takmičenju u odbojci najuspješnija bila ekipa „Turbina“ iz Jablanice.

U Vitezu su pored nogometa, košarke te igre između dvije vatre, mališani iskoristili sunčan dan te uživali u takmičenju u odbojci na pijesku.

- Sretne smo što smo pobijedile u odbojci na pijesku te što smo se uspjele plasirati na finalno takmičenje u Sarajevu. Ovo nam je druga godina kako sudjelujemo i svake godine se odlično zabavimo - kažu Laura Džandara i Barbara Smiljanić, pobjednice takmičenja u odbojci na pijesku.

Stotine sudionika ispunile su Gradsku dvoranu u Tešnju te Osnovnu školu Huso Hodžić. Najmlađi su uživali u takmičenju u igri između dvije vatre, a najuspješniji mališani su nagrađeni medaljama.

Tešanj je dobio i svoje predstavnike u takmičenju u stonom tenisu. Najuspješniji su bili Alen Mešić i Iman Kantić u starijoj kategoriji, a u mlađoj kategoriji Abdulah Jašić.

Igre će u idućem razdoblju biti održane u Orašju, Gradačcu i Brčkom, priopćio je organizator.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije