izvanredna situacija

Sportaši, ugledajte se na Musu koji pomaže bolnici u Bihaću

23.03.2020.
u 14:05

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine koji igra u NBA ligi Džanan Musa odlučio je pomoći svojim sugrađanima u Bihaću u ovim teškim vremenima. Mladi košarkaš odlučio je donirati prijeko potrebnu medicinsku opremu za Županijsku bolnicu Bihać kako bi se pacijenti koji se liječe u toj zdravstvenoj ustanovi mogli bolje boriti s koronavirusom, piše Večernji list BiH. 

Pomoć rodnom kraju

Džanan Musa je na najhumaniji način odlučio pomoći svom rodnom gradu jer, kako je kazao, njegov rodni grad očajnički treba određene medicinske instrumente i pomagala. Mladi košarkaš apelira i na sve ostale koji mogu pomoći.

U Županijskoj bolnici u Bihaću bio je prvi smrtni slučaj od koronavirusa u BiH. Grad Mostar također je u teškoj situaciji. Za očekivati je i nadati se kako će i neki drugi profesionalni sportaši reagirati i krenuti u akciju pomoći medicinskim ustanovama Bosne i Hercegovine u ova teška vremena koja su svijet pogodila zbog pandemije smrtonosnog koronavirusa.

Brojni sportaši diljem svijeta krenuli su u akciju pomoći zdravstvenim ustanovama svojih zemalja, donirajući sredstva medicinskim laboratorijima koji traže načina prebroditi veliki svjetski zdravstveni problem. Zvijezda San Antonio Spursa, talijanski košarkaš Marco Belinelli, uključio se u pomoć svojoj zemlji u teškoj situaciji koja ih je pogodila. Napadač Bayerna iz Munchena Poljak Robert Levandovski donirao je milijun eura u borbi protiv koronavirusa.

Mladi Slovenac u NBA ligi Luka Dončić donirao je novčana sredstva za jednu dječju bolnicu u SAD-u, a brzo se uključio u pomoć svojoj Sloveniji, a i pozvao sve sportaše i poduzetnike da pomognu zemlji koja se nalazi u teškom stanju, pogođena epidemijom koranavirusom.

Donacije tržnih centara

Nisu samo sportaši i sportski radnici osjetljivi i humano reagiraju donirajući sredstva zdravstvenim ustanovama, uključuju se i pojedine tvrtke. U Bosni i Hercegovini kompanije Fortenova grupe: Konzum, Sarajevski kiseljak, Ledo, Zvijezda i PikaKartica, kojima se u donaciji pridružio i Mercator, donirat će ukupno 30.000 maraka u svrhu nabave testova za dokazivanje zaraze koronavirusom stanovnika Bosne i Hercegovine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije