Pogled prema Nyonu

Spartak Trnava najveća opasnost za plemiće

19.06.2018.
u 08:45

Danas će oči navijača i čelnika Zrinjskoga s pozornošću pratiti ždrijeb pretkola za Ligu prvaka i Europsku ligu. Mostarci se nadaju povoljnom ždrijebu, optimizam koji vlada u aktualnom prvaku Premijer lige BiH je osjetan, ali i opravdan.

Prolazni protivnici

Zrinjski bi nešto nakon 13 sati trebao doznati tko će mu biti protivnik u 2. pretkolu Lige prvaka. Mostarci su ovaj put nositelji, a eventualni protivnici će biti: Spartak Trnava (Slovačka), Valletta (Malta), Alashkert (Armenija), Sutjeska (Crna Gora), Spartaks Jūrmala (Latvija), Flora Tallinn (Estonija). Zrinjski se nalazi u podskupini 3 ždrijeba za 2. pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka. U slučaju neprolaska prve prepreke, plemićima preostaje natjecanje u 2. pretkolu Europske lige, što je značajno napomenuti kao razliku u odnosu na prethodne sezone. Mostarci će na taj način igrati najmanje četiri utakmice. Ipak, cilj je ove godine najmanje četiri utakmice igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Takvo nešto je ostvarivo u odnosu na protivnike. Realno, lista nabrojenih protivnika Zrinjskoga i nije impresivna. Sa statusom nositelja Zrinjski je izbjegao jače protivnike u ovoj fazi natjecanja, a nasuprot sebi trebao bi imati, u najmanju ruku rečeno, prolazne protivnike. Iznimka u tomu trebao bi biti slovački Spartak Trnava. Zrinjski je već igrao europske utakmice s najvećim rivalom tog kluba u Slovačkoj, sa Slovanom iz Bratislave. Riječ je o stabilnom i dobro posloženom klubu koji navodno ima proračun od 5 milijuna eura, što je ipak znatno više nego kod Zrinjskoga. Spartak je u Slovačkoj postao prvak prvi put u prošloj sezoni, s 5 bodova više od Slovana. U taboru Zrinjskoga imali su viziju koga bi voljeli zaobići kao prvu prepreku, a jedna od tih momčadi upravo je bio Spartak. Šef stručnog stožera Zrinjskoga Ante Miše složio se s time kako bi bilo dobro izbjeći Slovake.

- S obzirom na to kako sam već ranije izjavio da bih volio kada bismo izbjegli prvake Slovenije, Makedonije i Slovačke, jasno kako u ovom društvu najtežim protivnikom smatram Spartak. Bilo kako bilo, pričekajmo ždrijeb, a onda ćemo vidjeti protiv koga ćemo tražiti prolaz dalje, što će biti naš cilj bez obzira na ime protivnika - izjavio je Miše za službenu klupsku stranicu.

Teško bi bilo kazati tko bi za Zrinjski bio najpovoljniji protivnik, ali upravo je možda i najbolje pričekati koga će mu ždrijeb donijeti.

Putuju u Sloveniju

Zrinjski će danas putovati na novu fazu priprema u Sloveniju. Lista onih koji će se naći u autobusu trebala je biti poznata sinoć nakon večernjega treninga. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije