TALIJANI EUROPSKI PRVACI

Southgate: Moja je odgovornost, ja sam birao igrače. Mancini: Ovo je važna pobjeda za sve

Foto: Reuters
1/5
12.07.2021.
u 07:44

"Nitko nije sam u toj situaciji. Odlučili smo napraviti zamjene na kraju utakmice. Pobjeđujemo i gubimo zajedno kao momčad", dodao je engleski izbornik koji je izvođenje odlučujućeg udarca s bijele točke dao Bukayu Saku, jednom od najmlađih u reprezentaciji

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate preuzeo je u potpunosti odgovornost za poraz u finalu Europskog prvenstva od Italije koja je do naslova stigla boljim izvođenjem jedanaesteraca.

"Pripremali smo se za to najbolje što smo mogli i to je moja odgovornost. Ja sam birao igrače koji će pucati", izjavio je Southgate za televizijsku postaju ITV. "Nitko nije sam u toj situaciji. Odlučili smo napraviti zamjene na kraju utakmice. Pobjeđujemo i gubimo zajedno kao momčad", dodao je engleski izbornik koji je izvođenje odlučujućeg udarca s bijele točke dao Bukayu Saku, jednom od najmlađih u reprezentaciji. "Ja sam odlučio da će on pucati i to je potpuno moja odgovornost. Nije on kriv, ni Marcus ili Jadon. Radili smo na tome na treninzima i došli smo do tog redoslijeda. To je bila moja trenerska odluka. Uvijek postoji rizik, ali oni su bili najbolji. Kad uvodiš toliko napadača, onda to moraš napraviti kasno. Bila je kocka, ali da smo se kockali prije, mogli smo izgubiti već u produžetku", izjavio je Southgate.

Mancini: Ovo je velika pobjeda, Bonucci: Ovo je san

Ovo je velika pobjeda, dečki su bili sjajni, kazao je izbornik talijanske nogometne reprezentacije Roberto Mancini nakon što su "Azzurri" drugi put u povijesti osvojili europski naslov.

"Ne znam što bi rekao, dečki su bili sjajni. Bili su hrabri, jako hrabri. Brzo smo primili gol što nas je bacilo u probleme, ali nakon toga smo dominirali utakmicom," kazao je talijanski strateg za Rai 1 "Sretni smo, ovo je važna pobjeda za sve, za naše navijače. Nadam se da slave u Italiji," dodao je. Jedan od junaka finalnog susreta, a na koncu i najbolji igrač EP-a Gianluigi Donnarumma naglasio je kako je malo ljudi vjerovalo u trijumf "Azzurra" prije početka EP-a. "Mi smo fantastična momčad. Nismo se predali ni centimetra. Uspjeli smo od nule, fantastična smo momčad i zaslužujemo ovaj uspjeh," kazala je jedinica "Azzurra". "Ovo je nevjerojatan san, ne znam što bih rekao. Ispisalo smo povijest," dodao je vratar Milana. Leonardo Bonucci je vratio Talijane iz ponora zabivši za 1-1. "Ovo je nevjerojatno. Stvarno je nevjerojatno. Kad razmišljam o tome odakle smo krenuli, s dna. Moramo zahvaliti treneru, predsjedniku, momčadi, navijačima. Ovaj trofej je zasluga svih, velika zasluga nacije," kazao je Bonucci koji je sa 34 godine i 71 dan postao najstariji strijelac u finalim EP-a.

Sjajnu predstavu pružio je i Giorgio Chiellini. "Osjećali smo da u zraku da ima nečeg čarobnog. Zaslužili smo to, zaslužila je cijela Italija. Hvala svima koji su bili dio ovog putovanja u protekle tri godine. Uživajmo, lijepo je. Ključno je bilo igrati nogomet i zabavljati se. Čak i kada smo primili rani gol, dominirali smo ostatkom utakmice. Ispisali smo povijest, a sutra želimo proslaviti sa svim Talijanima ". "Bila je ovo prekrasna večer, toliko smo se veselili ovom trenutku. Od prvog dana imali smo nadu u pobjedu, sada samo želimo slaviti. Nismo odustali, igrali smo svoju utakmicu. To je snaga Italije, borili smo se i znojili do zadnje sekunde," dodao je Emerson.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?