POKRENUTA ISTRAGA

Šok iz Rusije: Zbog poruke u videu SP gotov za vatrenog!?

Reuters/Pixsell
08.07.2018.
u 12:48

Hrvatski branič u videu viče: Slava Ukrajini! Uzvik je to koji koriste ukrajinski vojnici te nacionalisti koji je bore za teritorijalnu cjelovitost Ukrajine.

Domagoj Vida pod istragom je Fife zbog videa koji je zajedno s Ognjenom Vukojevićem snimio video nakon pobjed Hrvatske nad Rusijom. 

Hrvatski branič u videu viče: Slava Ukrajini! Uzvik je to koji koriste ukrajinski vojnici te nacionalisti koji je bore za teritorijalnu cjelovitost Ukrajine. Fifa je pokrenula istragu zbog snimke, a Vida bi zbog toga morao propustiti ostatak Svjetskog prvenstva.

- Proučavamo različite izvještaje s utakmice Rusija

- Hrvatska kao i potencijalne dokaze vezane uz snimku. Dok ne donesemo sud na temelju svih informacija, ne možemo ništa komentirati - stoji u priopćenju Fife.

Vida je prekršio Fifin članak 54 u kojoj stoji da stvari tko provocira javnost dobiva suspenziju na dvije utakmice i kažnjava ga se minimalno 5000 švicarskih franaka. 

Za Vidu olakotna okolnost može biti što je snimka nastala nakon utakmice, a hrvatski branič i sam se oglasio o spornoj snimci. 

- Ova pobjeda je za Hrvatsku. Ništa politika. Šalio sam se. Imam prijatelje u Ukrajini iz vremena igranja za kijevski Dinamo i nisam mislio ništa drugo s tim videom. Volim ljude u Rusiji, bila je to šala - poručio je Vida. 

Video možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije