Košarka

Slovenija bolja od BiH, Drežnjak najzaslužniji za pobjedu Hrvatske

09.07.2017.
u 08:00

Muška U18 košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Slovenije u prvom oglednom susretu u sklopu priprema za Europsko prvenstvo A divizije koje će se od 29. srpnja do 6. kolovoza igrati u Slovačkoj. Igrači trenera Borisa Džidića poraženi su 63:58, ali su veći dio susreta bosanskohercegovački igrači bili bolji.

Ipak posustali

Na koncu prvog poluvremena imali su višak od osam poena i sve do 25. minute imali prednost, ali su onda posustali, što su domaći igrači znali iskoristiti i utakmicu su priveli u svoju korist.

U sastavu Borisa Džidića isticali su se Barukčija koji je ubacio dvanaest poena, Adžić, Mirković i Kamanješ dodali su po jedanaest, a Soldo je ubacio šest poena. Za susret protiv Slovenaca trener Boris Džidić iskusnije Čerkezovića i Čamparu nije uvodio u igru.

Nakon današnje još jedne utakmice protiv Slovenije, mladi bosanskohercegovački košarkaši vraćaju se u Mostar gdje će započeti drugi dio priprema za nastup na Europskom prvenstvu.

U Mostaru će odigrati i dva susreta protiv vršnjaka iz Crne Gore.

Hrvatska bolja od Rusije

Hrvatska U18 reprezentacija u sklopu priprema za Europsko prvenstvo B divizije, koje će se od 28. srpnja do 6. kolovoza igrati u glavnom gradu Estonije Tallinnu, nastupa na međunarodnom turniru u francuskom gradu Tarare. Momčad trenera Anzulovića u prvom susretu bila je bolja 83:81 od Rusije.

Mladi košarkaši Hrvatske odigrali su dobro prvo poluvrijeme i vodili sa sedam poena prednosti. Međutim, treću dionicu odradili su loše i Rusi su to znali iskoristiti i s jedanaest poena viška iz tog dijela susreta, u posljednju četvrtinu ušli s prednošću od četiri poena.

Posljednju četvrtinu hrvatski mladi košarkaši odigrali su odlično i ne samo sustigli prednost svojih vršnjaka iz Rusije već su i preokrenuli rezultat.

Najbolji u redovima hrvatske reprezentacije bio je igrač Širokog Mateo Drežnjak koji je ubacio devetnaest poena. Uz njega, dvoznamenkasti su bili Bajo i Nakić s 13 poena, Jordano je dodao 11, a Vrgoč 10 poena. Sljedeći protivnik Hrvatske bila je reprezentacija Francuske s kojom su Hrvati sinoć odigrali drugi susret na turniru. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije