Pred derbi na Koševu

Sliškoviću ne bi bilo drago ukoliko bi momčad ostala bez Pirića i Kataneca

22.07.2017.
u 09:00

Svoje uobičajeno druženje s novinarima u mostarskom su klubu obavili već jučer, a ne dan prije neke utakmice kako je to inače običaj. Ipak, naglasak je bez obzira na nedjeljni derbi sa Sarajevom bio na utakmicama Zrinjskog u Europi. Ispadanje od Maribora nikomu u redovima aktualnog prvaka nije “leglo” najbolje. Ipak, nogomet ne čeka nikoga, već u nedjelju Zrinjski igra derbi na Koševu (19 sati).
Nisu bili slabiji
- Na dvije utakmice protiv Maribora ni u jednom trenutku nismo bili u podređenom položaju kako u Mostaru, tako još više u Mariboru. Pokazali smo se kako se možemo boriti s jednom momčadi koja je prije nekoliko godina ugostila velikane europskog nogometa Chelsea, Schalke ... Ostaje žal za mogućnošću da prođemo u to 3. pretkolo Lige prvaka. - Mislim kako nije veliki problem vratiti igrače jer smo prije utakmice rekli kako se trebamo koncentrirati na te dvije utakmice, a nakon Maribora ćemo razmišljati o prvenstvu. Vjerujem kako će se igrači lako vratiti u našu zbilju, a to je prvenstvo gdje su ambicije naslov prvaka, kao i prošle sezone, kazao je na otvaranju konferencije za medije trener Zrinjskog Blaž Slišković.
Zrinjski će u prvenstvu imati dva igračka pojačanja. Riječ je o Hrvoju Barišiću koji može igrati u vezi ili na stoperu te o Harisu Handžiću korpulentnom napadaču.
- Barišić je tu s nama veće neko vrijeme i njegov se kvalitet vidi. On će biti u kombinaciji za Sarajevo. Što se tiče Handžića njega smo morali brzo dovesti obzirom na odlazak Saše Kajukta. On također ima svoju kvalitetu samo je pitanje u kakvom je on fizičkom stanju - dodao je Baka.
Nekoliko igrača Zrinjskog navodno je zanimljivo inozemnom tržištu. U prvom redu to su Matija Katanec te vratar Kenan Pirić. O spomenutoj dvojici Slišković je također rekao svoj stav:
Prate ih inozemni klubovi
- Od početka priprema se govori o odlasku Kataneca. S tim saznanjem smo i doveli Barišića. Poznato mi je kako Kataneca prate neki ozbiljni klubovi i pitanje je hoće li sada otići ili ne. Naravno kako ne bih volio da nam njih dvojica odu, pogotovu ne na početku prvenstva jer to su naši standardni, ali ukoliko klub tu može imati neki svoj finacijski interes tada se ja tu ništa ne pitam, interes kluba je na prvom mjestu - razmišlja Slišković.
Odlazak Kataneca mogao bi se donekle i kompenzirati sadašnjim snagama, ali odlazak Pirića bi bio veći problem.
- Ako Pirić ode, imamo dogovor s jednim mladim vratarom kojeg bi doveli i Bandiću pojačali konkurenciju, tu je i Trifokivić, ali on još nema iskustva, tvrdi Baka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije