trener 'Plemića'

Slišković: Ne smijemo olako shvatiti Čelik

08.09.2017.
u 13:26

Nakon reprezentativne stanke domaće nogometno prvenstvo nastavlja se u subotu i nedjelju utakmicama 7. kola Premijer lige BiH u okviru kojeg će branitelj naslova prvaka i vodeći na ljestvici HŠK Zrinjski u subotu na svom terenu ugostiti Čelik.

- Ne smijemo olako shvatiti Čelik. To sada nije ista ekipa s početka sezone kada su imali puno problema. Konsolidirali su se, kvalitetnije igraju, doveli su i nekoliko ozbiljnih pojačanja. Očekujem da će igrati obrambeno, čekati svoju priliku iz protunapada, a mi moramo maksimalno koncentrirani ući u utakmicu i ako tako bude vjerujem da dobar rezultat neće izostati - kazao je trener 'Plemića' Blaž Slišković na konferenciji za novinare.

Dvotjednu stanku u prvenstvu Zrinjski je iskoristi za sudjelovanje na prijateljskom turniru u Vinjanima, gdje je Zrinjski poražen nakon jedanaesteraca od hrvatskog prvoligaša Rudeša (u 90 minuta igre nije bilo golova), a zatim je s visokih 5:0 nadigrao niželigaša Vinjane.

- Na tom turniru dobili su priliku igrači koji su manje igrali na početku prvenstva. Neki igrači iskoristili su tu priliku da se nametnu, neki, na žalost, nisu. Uglavnom, zadovoljan sam prikazanim i sada imam jasniju sliku trenutne forme pojedinaca i na koga mogu računati u predstojećim prvenstvenim susretima - kazao je strateg Mostaraca.

Dodao je kako je proteklih dana radio i na ispravljanju nekih taktičkih propusta koji su njegovi igrači pokazali u prvih šest kola.

- Radi se, prije svega o propustima u obrani. Konkretno, u utakmici u Vitezu primili smo dva gola nakon pojedinačnih pogreški. Kao klub koji konkurira za sam vrh ljestvice takve si greške više ne smijemo dopustiti - kazao je Slišković.

Što se tiče igračkog kadra za utakmicu protiv Čelika, Katanec, Filipović i Stojkić imaju manjih zdravstvenih problema, no Slišković vjeruje kako će sva trojica biti spremna za igru.

Trener Zrinjskog najavio je kako bi u prvoj postavi moglo doći do nekih promjena na poziciji zadnjeg veznog, dok će obrana i napad ostati isti.

- Handžić je zabio četiri gola Vinjanima i vidi se da se radi o kvalitetnom napadaču na kojega mogu računati, ali ja sam zadovoljan kako je prednji red do sada izgledao s Filipovićem, Bilbijom, Todorovićem i Jovićem, i za sada ih ne mislim mijenjati. Eventualno razmišljam o nekim izmjenama na dvije pozicije zadnjeg veznog, ali o tome ću odlučiti pred samu utakmicu - kazao je Slišković.

Nakon šest odigranih kola, s pet pobjeda i 15 bodova, Zrinjski se nalazi na prvom mjestu prvenstvene ljestvice, dok je Čelik predzadnji s 4 boda.

Utakmica Zrinjski – Čelik igra se u subotu, s početkom u 19.30 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?