Vitez danas (14) gostuje na Koševu

Slaven Musa: Borit ćemo se, nema predaje unaprijed

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
26.02.2017.
u 09:00

- U nastavak prvenstva ulazimo optimistični, svjesnih svojih snaga i sposobnosti, u sebe vjerujemo, druge poštujemo. A teren će pokazati opravdanost naših nadanja i našeg optimizma, kazao nam je trener Viteza Slaven Musa pred start u proljetnu sezonu i proljetni premijerni nastup Viteza na Koševu, piše Večernji list BiH.

Pozitivan pritisak

- U Sarajevo putujemo bez “teškog” imperativa jer, jasno je, Sarajevo je favorit, tu dvojbe nema. No, mi pred ovaj susret nismo, niti želimo biti, potpuno rasterećeni, bez ikakvoga imperativa, bez nadanja i očekivanja. To nije dobro ni sa sportske, trenerske ni s igračke strane. Mora biti pritiska, pozitivnog, sportskog…, pokušati iznenaditi favorita, “zagorčati” mu život. Mi na tomu već radimo i reći ću - predaje unaprijed nema. Borit ćemo se, dati sve od sebe i pokušati odigrati na razini naših igara u posljednja dva jesenska kola protiv Radnika i Zrinjskog. I odigramo li tako, s razlogom se možemo nadati povoljnom rezultatu protiv snažnog Sarajeva, poručio je Musa osvrnuvši se i na zimsku stanku te održane pripreme za nastavak sezone: - Stanka je bila duga, vrijeme priprema “teško”, hladno, radili smo naporno i zaželjeli smo se igre, utakmica… Većinu zacrtanog smo uradili. Loši vremenski uvjeti u nekim dijelovima naših priprema bili su limitirajući čimbenik kvalitete rada, a sedmodnevni boravak u Makarskoj bio je pun pogodak. Iako smo po povratku iz Makarske i u Vitezu imali solidne uvjete za rad, ipak, utakmicu koja je trebala biti naša generalna provjera pred nastavak prvenstva sa Širokim u Vitezu nismo odigrali. Spriječilo nas je loše vrijeme. Bila je to viša sila, a kao “generalka” poslužila nam je utakmica protiv TOŠK-a iz Tešnja koju smo u srijedu igrali u Docu, na igralištu NK Lašva i dobili je 1:0 (Livaja u 26. minuti). Trener Musa je također kazao kako je tijekom priprema bilo i ozljeda i viroza (Livančić, Rašić, Bibić, Đerić, Mamić), propuštenih treninga, ali i igrača koji su se radom i sposobnostima nametnuli, kao što su Selimović i Livaja “koji je zaista dobro radio i sve pripremne utakmice vrlo dobro odigrao”.

Nedostaje samo Barišić

- U međuvremenu svi su ozdravili, s novim igračima pojačana je konkurencija i pred nastavak prvenstva nedostaje nam samo ozlijeđeni Barišić koji će nam se pridružiti, vjerujemo i nadamo se, nakon reprezentativne stanke, nakon 4 prva proljetna kola, dodao je trener Musa. Vrijedni Ivan Livaja, koji po mnogo čemu može biti pozitivan primjer mlađim suigračima (odgovornost u radu, ponašanje, fakultetsko obrazovanje…), za dobro odrađene pripreme i pokazano u pripremnim utakmicama zaslužio je i trenerovu pohvalu, a pred susret sa Sarajevom kazao je:

- Unatoč činjenici da je Sarajevo izraziti favorit, mi na ovu utakmicu ne putujemo s bijelom zastavom. Istina je, mi u Sarajevu nemamo što izgubiti, ali dobiti možemo mnogo. Imamo mi za takva nadanja i očekivanja i realnih osnova - dobra i iskusna momčad, dobro i vrijedno smo radili, dobro smo pripremljeni, pa, reći ću, kada smo mogli pobijediti Željezničar na Grbavici, zašto ne bismo mogli prirediti iznenađenje i na Koševu? Uz naznaku da favoriti, pa i oni izraziti, kao što je Sarajevo u ovom slučaju, uvijek ne pobjeđuju, kazao je Livaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije