Premijer liga

Slaba utakmica i podjela bodova u Vitezu

03.04.2017.
u 08:00

U slaboj nogometnoj predstavi dvije momčadi, koje se još uvijek grčevito bore za ostanak u Premijer ligi, podijelili su bodove i, prema viđenom, to je i najrealniji ishod ovoga susreta.

Prazne puške

U 45 minuta igre obje momčadi su prijetile “praznim puškama”, a tek dva puta vratari Viteza i Metallegeha bili su u iskušenju, u 10. minuti kada je šutirao Jakupović, a vratar Viteza dobro intervenirao, kao i njegov kolega iz Metallegeha u 13. minuti nakon dobre prilike Kapetana. Igralo se uglavnom na sredini terena, žustro, borbeno, korektno i jalovo, a onda u posljednjim sekundama prvog poluvremena Vitežani su došli u vodstvo. Po lijevoj strani probio se Sadiković, izvrsno ubacio na desetak metara ispred gola Jajčana, natrčao je Kapetan i neobranjivo, glavom, zakucao loptu u desni gornji kut vratara Fejzića. I odmah se u loži moglo čuti: od Metalleghea do Metalleghea. Naime, Vitez je posljednji put na svom terenu pobijedio upravo Jajčane, davno, u 4. kolu jesenske sezone (10. kolovoza), rezultatom 1:0. No, ta se očekivanja nisu ostvarila jer su gostujući nogometaši u drugom poluvremenu krenuli na sve ili ništa, bili su i nešto bolji i u 64. minuti, nakon pogreške vratara Viteza, Vidović, koji je ušao u igru od prve minute drugog poluvremena, pogodio je iz slobodnog udarca s 20 metara iskosa s desne strane suprotni kut gola Viteza. Šest minuta kasnije gosti iz Jajca su bili u izvrsnoj prilici nokautirati svoje domaćine. Naime, u 70. minuti Benović je lijepo ubacio u šesnaesterac Viteza, Beganović je izvrsno šutirao, a vratar Vitez Nwolokor fenomenalnom intervencijom spasio svoju mrežu i tako se iskupio za pogreške kod primljenog gola.

- Borimo se za goli život i u takvoj situaciji zaista je teško igrati. Naravno, mislim i na svoju momčad i na našega domaćina. Nisam zadovoljan igrom svoje momčadi, posebno ne u prvom poluvremenu, a ljut sam na svoje centralne braniče koji su lošim postavljanjem dopustili napadaču Viteza da nam zabije gol. U drugom dijelu zaigrali smo bolje, kompaktnije, razigranije i zasluženo smo izjednačili. Po mojoj prosudbi, rezultat je realan i odgovara prikazanom na terenu. Domaćinu zahvaljujem na korektnoj igri, istom mjerom uzvratili smo i mi, to je bila ljepša strana ovoga susreta, uz vrlo dobro dijeljenje pravde, kazao je trener gostujuće momčadi Mato Neretljak.

Neretljak nezadovoljan

Vitežani su nastupili desetkovani, borili su se, nakon dugo, dugo vremena, nakon 6. kola jesenske sezone, kada su od Radnika u Vitezu izgubili 1:4, postigli su gol na domaćoj utakmici i pomalo s ironijom neki navijači Viteza su konstatirali kako je tim golom napravljen ipak pozitivni iskorak. A igrom, pa i rezultatom, nije mogao biti zadovoljan trener Viteza Slaven Musa:

- Bio je to susret ekipa podjednake nogometne vrijednosti. Prvo poluvrijeme pripalo je nama, za nijansu smo bili bolji, drugo našim protivnicima koji su igrali čvršće i organiziranije, tražili su rezultat i zasluženo ga i izborili.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije