Humanitarna utakmica za Dompes

Skoko: Ovaj će susret biti jak vjetar u leđa za nastavak izgradnje

utakmica
Foto: Stojan Lasić
1/4
22.04.2017.
u 07:00

Nakon što je završena revijalna utakmica u Mostaru, na kojoj su Humane zvijezde i Dompes odigrali 5:5, može se kazati kako je cijela priča i više nego uspješna. Publika se odazvala u solidnom broju, pružen je dobar nogomet. Izraženi su bili i elementi zabave i humora, a tu je sa svojim dovitljivim komentarima na utakmici briljirao Ivica Džambas, jedan od organizatora, koji je uz Dompes i Večernji list BiH zadnjih mjesec i kusur dana nosio organizaciju utakmice. Izbornici Dompesa Jozo Pavković i Humanih zvijezda Hrvatske Ivica Grnja i Mate Bulić sačinili su impresivan popis zvijezda koje su pokazale veliko srce. Sav prihod od ulaznica bio je namijenjen izgradnji studentskoga doma za siromašne studente, pučke kuhinje i centra za dijalog u Mostaru.

Kapljica i pjesma

Nakon utakmice sudionici su se okupili u restoranu Romanca na svečanoj večeri. Tamo su se svi družili uz pjesmu i dobru kapljicu. Prethodno je zaslužnima podijeljen niz zahvalnica za sudjelovanje. Jedan od najomiljenijih na ovakvim večerama inače je Mate Bulić. Njega dobro društvo i nije trebalo puno nagovarati da uz gitaru zapjeva koju pjesmu. Pjesma se u nekoliko navrata orila, posebno iza stola za kojem su bili Vlaović, Stanić, Jurić, Živković, Rukavina, Hrgović... Bila je ovo i odlična prilika za bivše suigrače da još koji put premotaju film iz igračkih dana, analiziraju stare utakmice i velike pobjede.

Jedan dio sudionika humanitarne utakmice jučer je u jutro prije povratka doma svratio obići Dompes. Njihov domaćin, je i tamo bio voditelj projekta, fra Iko Skoko. Poveo je sve u obveznu turu obilaska zgrade za čiju su izgradnju i igrali.

- Želio bih još jednom zahvaliti svim dobročiniteljima koji su nas do sada pomogli. Humanitarna utakmica dodatni je vjetar u leđa, jači i od onog vjetra što dolazi s velikog Veleža. Nakon ove priredbe svima će nam biti lakše nastavi ti s izgradnjom Dompesa. Nadam se kako će se prvi studenti useliti u naš dom već na jesen, kako je i planirano ovim projektom - kazao je tom prilikom fra Skoko.

Pozitivni dojmovi

Izaslanstvo Humanih zvijezda je predvodio Branko Tušek. Spomenuta je udruga na više od 100 utakmica u Hrvatskoj i BiH dala svoj doprinos brojnim humanitarnim projektima. Tako je bilo i ovaj put u Mostaru. Tušek je bio impresioniran s onim što je vodio na gradilištu te je tom prilikom izjavio:

- S utakmice nosim samo sjajne dojmove. Dali smo jedno malo srce za veliko srce, za mlade u Hercegovini, za ovaj veliki fra Ikin projekt. Nadam se kako ćemo se ovdje ponovno vidjeti kada prvi studenti budu useljavali u Dompes. Ovdje će mladi u miru obavljati svoje studentske obveze, a kada završe svoje fakultete dat će svoj puni angažman u razvoju Mostara, ali i cijele Hercegovine - kazao je Branko Tušek predsjednik udruge Humane zvijezde Hrvatske.

Jedan od Hercegovaca u Humanim zvijezdama, Krunoslav Jurčić, podsjetio se na spomenutoj utakmici kako je teško igrati nogomet.

- Kada sam ponovno navukao kopačke i zaigrao sjetio sam se koliko je nogomet zapravo težak sport, rekao je kroz smijeh Jurčić.

- U ovakvim prigodama uvijek se osjeti jedna posebna pozitivna energija, kakva se osjetila i ovdje u Mostaru. Treba pohvaliti sve ljude koji su sudjelovali u organizaciji jer to nije bilo nimalo jednostavno napraviti - dodao je Jurčić.

Mostarski bombarder Damir Beljo dobio je najveće ovacije od svih sudionika na utakmici prilikom ulaska na teren.

- Nogomet igram vrlo rijetko, a vidjeli ste i kako imam dvije lijeve noge, a da ne uvrijedim ljevake... U posljednje vrijeme sam imao problema s ozljedama i par operativnih zahvata, ali nadam se da je sada sve u redu i da ću se konačno vratiti sportskim aktivnostima. Drago mi je što sam imao priliku biti dijelom ove svečanosti - kazao je Beljo.

Dompes se nastavlja graditi, a humanitarna utakmica definitivno je podstreh za buduće radove.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?