Rukomet

Skauti uspješni, Zrinjski tone sve dublje...

BiH; 21.10.15. Mostar;Dvorana Bijeli brijeg,  Prvenstvena utakmica  Rukomet Zrinjski - Krivaja 26-25 Snimio:Stole Lasic
22.12.2015.
u 07:03

S obzirom na veći dio sezone, očekivala se lakša pobjeda Izviđača koji se na utakmici protiv "stolara" pošteno namučio za pobjedu

Ništa novo u Mostaru kad je rukomet u pitanju, Zrinjski gubi i "tone" na ljestvici. Nakon još jednog domaćeg poraza, ovoga puta od Dervente 25:33, Mostarci su se za prezimljavanje "parkirali" pri dnu bodovno izjednačeni s pretposljednjom Bosnom.

Pobjeda Izviđača

Momčad Zorana Dokića bez većih problema dobila je susret u Mostaru. Kod gostiju Goran Zemunović postigao je osam pogodaka. S obzirom na veći dio sezone u zadnjem kolu prve ligaške dionice, očekivala se lakša pobjeda Izviđača koji se protiv poslovično upornih "stolara" pošteno namučio. Na kraju "skauti" su protiv Konjuha slavili 32:27, ali je na poluvremenu bilo 16:17 za goste. Dovoljno je bilo da vratari slabije uđu u utakmicu da gosti iz Živinica kontroliraju cijelo prvo poluvrijeme. "Stolari" su poveli 2:0, a Izviđač samo u dva navrata uspijeva izjednačiti na 3:3 u trećoj i 6:6 u desetoj minuti, dok su gosti najveću prednost 13:10 imali u 19. minuti. U prvom dijelu domaće je "iznad vode" držao razigrani Matej Hrstić koji je u toj dionici postigao šest od ukupno osam pogodaka. Preokret je uslijedio u nastavku kada Izviđač serijom 4:1, minimalno vodstvo gostiju preokreće u svoju korist 21:18, koju ne ispušta do kraja utakmice. Međutim, mora se reći da je otpor Konjuha slomljen tek u zadnjoj dekadi utakmice, a najveću prednost, šest pogodaka 29:23, Izviđač ima u 54. minuti. Uz Hrstića koji je utakmicu završio s osam pogodaka, kod domaćih najčešće su pogađali Mandić šest..., vratar Ivanković nakon slabijeg "ulaza" susret je završio sa solidnih 15 obrana. Kod gostiju Harih Begić je najučinkovitiji s osam pogodaka.

Velike bodove u predzadnjem kolu uzela je sarajevska Bosna. Iako na početku prvenstva otpisani, "studenti" su zahvaljujući i pojačanjima tijekom polusezone, stigli do četvrte pobjede. Ovoga puta nadigrali su Gračanicu 32:29. Strijelce domaćih predvodio je Ajdin Smajilbegović koji je deset puta zatresao mrežu gostujućih vratara, Burzanović je postigao šest, Rahimić četiri, dok su strijelce Gračanice predvodili Sumbić i Ilić s po osam pogodaka. Uz Derventu, važne gostujuće bodove "iskopao" je Prijedor koji je pogotkom Dejana Unčanina tri sekunde prije kraja slavio u Cazinu protiv Krajine 22:21, poluvrijeme 11:9, također za goste. Uz Unčanina, istaknuo se Savić, obojica su po šest puta zatresli mrežu, dok je kod domaćih strijelce predvodio Stanić sa sedam pogodaka.

Raspoloženi Bračković

Vogošća Poljine Hills visoko 29:39 (15:17) u gostima nadigrala drugog premijerligaša iz sarajevskih predgrađa, Igman na Ilidži. Topnike domaćih predvodio je Haris Bračković s osam pogodaka, kod gostiju najučinkovitiji je Alen Gegko sedam, te Korjenić i Ovčina po šest itd. Uvjerljivo na svom terenu slavio je Maglaj koji je s 43:33 svladao visočku Bosnu... Uglavnom, predzadnje kolo kao i cijela polusezona, nije donijelo većih iznenađenja.

Rezultati 15. kola: Zrinjski – Derventa 25:33, Izviđač – Konjuh 32:27, Čelik – Gradačac 37:36, Sloga – Sloboda 28:27, Bosna (S) – Gračanica 32:29, Krajina – Prijedor 21:22, Igman – Vogošća 29:39, Maglaj – Bosna (V) 43:33.

Poredak: Izviđač  42, Vogošća 36(13), Derventa 31, Maglaj 31, Čelik 24, Sloga 24, Prijedor 23, Konjuh 21, Gračanica 19, Bosna (V) 16, Krajina 16, Gradačac 15, Igman 15, Zrinjski 13, Bosna (S) 13, Sloboda 10 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?