Rukomet

Skauti su u Cazinu ostali i bez “šatora”

rukomet
22.04.2016.
u 09:00

Prvenstvena se stanka nepovoljno odrazila na neke momčadi, poput Izviđača, pa zeničkog Čelika, dobojske Sloge..., tek je 28. kolo ligaškog dijela rukometnog prvenstva donijelo nekoliko neočekivanih rezultata.

Uvjerljiv poraz

Najveće iznenađenje dogodilo se u Cazinu gdje su Krajišnici mlađahne “skaute” ostavili ne samo bez bodova, već i bez “šatora”, jer još jedan uvjerljiv poraz protiv momčadi koje se bore za opstanak, nakon Zrinjskog, pokazuje da znaju pravo “zeštekati”. Uz uvjerljiv poraz 32:23, dakle, devet pogodaka minusa, kakav se posljednjih sezona ne pamti, vratari su bili solidni, posebice u obranama sedmeraca. Tako je iskusni Tolić, uz devet obrana, “skinuo” dva sedmerca, Ivanković je jednoj obrani dodao i sedmerac, baš kao i treći vratar I. Ereš koji je, uz sedmerac, imao još četiri obrane. Kakav bi bio rezultat da vratari nisu bili na razini, igrači i stručni stožer Izviđača, moraju se dobro zapitati. Kod domaćih Ismar Salkić postigao je 10, dok je u redovima gostiju, uz vratare, budan jedino bio J. Šarac koji je deset puta pogodio mrežu.

Važan bod u borbi za opstanak na gostovanju u Živinicama izborio je Zrinjski 25:25, poluvrijeme 16:12. Momčad Zdravka Medića odlično je odigrala drugo poluvrijeme i tako nadoknadila zaostatak od četiri pogotka iz prve dionice. Po sedam pogodaka postigli su Smajić i Husić kod domaćina, kao i Bernard Mandarić u sastavu Mostaraca.

Kiks Čelika

U svakom slučaju, bio je to veliki bod Zrinjskog koji spletom neočekivanih rezultata u završnici, još strahuje za ostanak. Najveći kiks napravio je zenički Čelik koji je porazom protiv otpisane Slobode u Tuzli, u pitanje doveo status u elitnom društvu. Za razliku od Čelika, visočki “šoferi” od prelaska u dvoranu Samostana sv. Bonaventure, igraju kao preporođeni. Tek u novoizgrađenoj dvorani koju su im na raspolaganje dali franjevci Visočaci “voze” bez pogreške, što su na svojoj koži osjetile Dobojlije, ostavši na – 16! Rezultati 28. kola: Krajina – Izviđač 32:23, Konjuh – Zrinjski 25:25, Vogošća Poljine Hills – Gradačac 32:18, Sloboda Solana – Čelik 28:26, Derventa – Bosna (S) 23:25, Bosna Centrotrans – Sloga 37:21, Prijedor – Maglaj 37:32, Gračanica – Igman 10:0 bb.

Poredak: Izviđač 75, Vogošća 70, Maglaj 59, Derventa 47, Sloga 46, Prijedor 44, Konjuh 43, Zrinjski 39, Bosna (V) 38, Krajina 36, Bosna (S) 35, Gračanica 33, Čelik 33 (27), Gradačac 25, Sloboda 17, Igman 9 (-7)

Parovi 29. kola koje će se igrati 22./23. travnja: Izviđač – Prijedor, Zrinjski – Bosna (V), Krajina – Vogošća, Maglaj – Konjuh, Igman – Gradačac, Čelik – Gračanica, Bosna (S) – Sloboda i Sloga – Derventa.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?