SEHA liga

Skauti bi voljeli da se ponovi 2005. godina

07.03.2017.
u 09:00

Rukometaši Izviđača Central osiguranja danas će odraditi pretposljednju utakmicu ovosezonske SEHA lige. Riječ je o susretu 14. kola protiv slovenog Gorenja iz Velenja. U Velenju domaći su bili uvjerljivi 31:24. Naravno, to je rukometašima Izviđača CO dodatni stimulans za ostvarenje druge pobjede u natjecanju SEHA lige.

Naglasak na obrani

Govoreći o izgledima Zdenko Grbavac, trener bh. prvaka, kazao je:

- Vjerujem da nećemo imati problema kao u završnici posljednje utakmice protiv Metalurga. Nadam se da ćemo kao protiv Metalurga dobro odigrati obranu, a da će nam napad biti puno protočniji. Gorenje je ekipa koja igra brz rukomet. Kada smo igrali prvu utakmicu, oni su taman izlazili iz rezultatske krize, u međuvremenu su se konsolidirali, međutim, ni mi nemamo što izgubiti, naglasio je trener Grbavac, dok je Dario Raguž, desnokrilni igrač skauta, dodao:

- Do pobjede možemo samo momčadskim pristupom. Trebat će nam više raspoloženih igrača. Očekujem tešku utakmicu, u SEHA ligi nema lakih suparnika. Nadam se da ćemo uz podršku s tribina doći do druge pobjede.

Podsjećamo, za utakmice protiv Gorenja skaute veže lijepo iskustvo, prije ravno dvanaest godina u uzvratu su uspjeli nadoknaditi zaostatak iz utakmice u Velenju i proći u polufinale Kupa kupova, što je i najveći uspjeh Izviđača CO na međunarodnoj sceni.

Veliki značaj

Utakmica između Izviđača CO i Gorenja uz želje domaćina za još jednom pobjedom, ima i veliku važnost za Slovence. Gorenje je trenutačno sedmo, ali još uvijek ima izgleda za osvajanje šestog mjesta, što bi gostima puno značilo. Dakle, utakmica za goste ima nemali značaj, jer nije isto u SEHA ligi biti šesti ili čak osmi, što se gostima iz Velenja može dogoditi ako izgube u Ljubuškom. Za Ljubušake je utakmica rezultatski izazov jer u posljednjem kolu baš i nemaju velikih izgleda iznenaditi ekipu vodećeg Vardara kojoj treba pobjeda. Dakle, oba sastava će u susret ući maksimalno motivirana.

Valja reći da uoči utakmice protiv Gorenja trener Grbavac ima problema sa sastavom. Posve izvjesno je da u momčadi neće biti bolesnog Josipa Šarca, roviti Mandić će biti na raspolaganju, kao i Čutura, koji nije nastupio protiv Metalurga. Ozlijeđen je i mladi Marković, pa će tako na poziciji pivota poprilično usamljen biti Ratko Nikolić.

Prema tome, utakmica 14. kola SEHA lige, Izviđač CO – Gorenje igra se danas od 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom, uz izravan prijenos na BHTV.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?