Šahovska simultanka

ŠK Brotnjo - međunarodni majstor Ž. Bogut 1:19

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
31.10.2016.
u 08:00

U organizaciji Šahovskog kluba Brotnjo iz Čitluka, u subotu poslijepodne, u prostranom prizemlju Poslovnog centra Mališić na Tromeđi, održana je prva šahovska simultanka u općini Čitluk koja je pobudila veliko zanimanje ljubitelja šaha iz Brotnja i Hercegovine.

Simultanka na 20 ploča

Tom je prigodom aktualni prvak Bosne i Hercegovine u šahu, međunarodni majstor Željko Bogut, odigrao simultanku na 20 ploča sa šahistima i šahisticama ŠK Brotnjo iz Čitluka. Na početku simultanke, župnik župe sv. Jakova u Međugorju fra Marinko Šakota biranim je riječima pozdravio velemajstora i ostale sudionike tog športskog događaja i nazočne ljubitelje šaha, natjecateljima poželio korektnu šahovsku borbu i uspjeh u igri, sve ih blagoslovio, a potom svečano otvorio prvu simultanku u Brotnju. Tijekom simultanke doista je bilo lijepo promatrati vrhunske sposobnosti međunarodnog šahovskog majstora koji je velikom brzinom obilazio 20 natjecatelja i s nevjerojatnom preciznošću i lakoćom pomicao figure na šahovskim pločama. Na kraju je Bogut, inače aktualni prvak BiH u šahu, pobijedio čitlučke šahiste rezultatom 19:1.

Prskalo pobijedio Boguta

Jedina pobjeda u toj simultanki za Šahovski klub Brotnjo pripala je poznatom čitlučkom šahistu Gojku Prskalu.

Kažimo i to da Poslovni centar Mališić šahistima pružio svu tehničku organizaciju i bio pokrovitelj simultanke, kao i to da je poslove suđenja i evidencije vodio međunarodni šahovski sudac Ivan Grgić. - Temeljni cilj organizacije ove sportske manifestacije jest popularizacija ove drevne misaone igre te unapređenje, omasovljenje i poticanje mladih, ali i starije populacije za bavljenje šahom - rekao je Ivan Grgić, tajnik ŠK Brotnjo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?