PROŠLO 10 GODINA

Sjećate li se 'najveće krađe u povijesti', Ovreboa i nastanka 'Uefalone'?

Foto: Pixsell
06.05.2019.
u 19:00

Norvežanin je priznao kako ga je ta utakmica obilježila te kako je godinama nakon nje dobivao prijetnje, a danas 52-godišnji psiholog uživa u sudačkoj mirovini

Na današnji dan prije deset godina odigrana je povijesna utakmica polufinala Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone u Londonu.  

Po mnogima je to dan kada je nastala 'Uefalona', a svemu je kumovao norveški sudac Tom Henning Ovrebo koji je odsudio vjerojatno jednu od najlošijih utakmica u povijesti. Greška na grešku, loša odluka na lošu odluku i kako su tada mnogi mislili - namjerno pomaganje Barceloni. 

Norvežanin je priznao kako ga je ta utakmica obilježila te kako je godinama nakon nje dobivao prijetnje, a danas 52-godišnji psiholog uživa u sudačkoj mirovini.

– Kad danas pogledam unatrag, postupio bih drugačije. Dosta sam naučio iz tog iskustva. Svaki će vam sudac reći da ima dobre i loše trenutke, ponekad posao riješe perfektno, ponekad očajno. I to je dio igre. Ne mogu prihvatiti osude zbog jednog susreta. Moj život mora izaći iz ove situacije - izjavio je 2012. godine Ovrebo. 

Navijači diljem svijeta tada su stvorili svojevrstan otpor prema Barceloni koja je iskoristila priliku i prošla iako je postigla samo jedan pogodak u dvije utakmice i to u 93. minuti uzvrata. Duboko u sudačkoj nadoknadi lopta je putovala po šesnaestercu i došla do Andresa Inieste. Pucao je i pogodio rašlje za šokantan prolazak Barcelone u finale. 

Za Chelsea je zabio Essien u devetoj minuti i tim rezultatom Englezi bi išli u finale, a osim što su potpuno izdominirali sjajnu Barcelonu, Ovrebo im nije sudio četiri jedanaesterca koja su bili 'čisti kao suza', a za još dva mu nitko ne bi prigovorio. 

- Iz ničega, iz bunara, iz rudnika se izvadila Barcelona - legendarne su riječi Drage Ćosića koji je komentirao susret. 

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije