Boćar Gruda

Sjajni Stjepan Kapural sigurno je otkriće ove sezone

gr
Foto: Vecernji.ba
19.11.2015.
u 06:45

"Normalno, rastu ambicije, ima prostora za napredak. Uz više treninga trebalo bi mi više jačih utakmica...", kaže Stjepan Kapural

Na ovogodišnjim pojedinačnim prvenstvima BiH u boćanju zablistao je Stjepan Kapural. Ovaj boćar Gruda osvojio je tri naslova državnog prvaka i jednu broncu. Novi prvak BiH postao je u disciplinama brzinsko i precizno izbijanje, te disciplini par s klupskim kolegom Damirom Brzicom, a broncu je osvojio u pojedincu. Dakle, od pet disciplina u kojima je održano prvenstvo, Kapural se u četiri penjao na pobjedničko postolje. Treba istaknuti da se uz pojedinačne uspjehe okitio s oba trofeja u momčadskoj konkurenciji. Za širu boćarsku javnost u BiH Kapural je iznenađenje. Iznikao je praktično niotkuda, s nekoliko uspjeha prošle sezone na pojedinačnim prvenstvima da bi u ovoj godini bljesnuo. Nije ga bilo ni na popisu izbornika, dovoljno za upit gdje se krio?

- Prelaskom iz drugoligaša BK Sveti Stipan iz Gorice, prošle sezone u Grude počeo sam redovito trenirati i ozbiljnije se baviti boćanjem. Do tada je to bilo više rekreativno. Aktivno ne igram puno tri, četiri godine. U boćanju nisam slučajno, otac mi se prilično uspješno bavio boćanjem, pa kad su se posložile stvari u obitelji, fakultet, ženidba, djeca, odlučio sam se aktivirati. Uopće nisam očekivao ovakav rezultat, iako on nije slučajan išao sam u dvoranu, vježbao, nekad i sam. E, sad je druga priča. Normalno, rastu ambicije, puno je prostora za napredak, vidim to po sebi. Uz više treninga trebalo bi mi više jačih utakmica...", priča za portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba rezultatima prezadovoljni Stjepan koji je unatoč kasnijem aktiviranju u boćanju pokazao neosporni talent.

S obzirom na riješenost ovoga Goričanina, inženjera građevine, da više vremena posveti boćanju, unatoč kasnijem početku, dojam je da nije riječ o kratkoročnom bljesku, nego o početku uspješne karijere.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?