EP, RUKOMET

Sjajna Hrvatska pobijedila Srbiju deset razlike

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/2
12.01.2018.
u 22:17

Hrvatska će utakmice prvog kruga igrati u Spaladium areni

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom protiv Srbije otvorila je svoj nastup na Europskom rukometnom prvenstvu koje se ove godine igra u Hrvatskoj. 

Hrvatska je jedina zemlja koja po drugi put samostalno organizira Euro (igralo se kod nas 2000.), a utakmice će se igrati u dvoranama koje su sagrađene za Svjetsko prvenstvo 2009. 

Rukometaše Hrvatske i Srbije dočekale su pune tribine Spaladium arene, a publika je svojim navijanjem davala vjetar u leđa kaubojim te ih nosila do važne pobjede koja će Červarovim izabranicima podići samopouzdanje. 

Srbi su imali prvi napad, ali prvi gol zabila je Hrvatska i ostat će zapisano da ga je postigao Ivan Čupić iz sedmerca. Kauboji su se malo mučili prvih 15 minuta, vidjelo se da postoji nervoza zbog prve utakmice, ali i u tim trenucima imali su vodstvo i vidjelo se da su kvalitetniji.

Pred kraj prvog dijela su se odvojili, a u zadnjim sekundama Luka Stepančić zabio je za 14:9, što je tada bila i najveća prednost. U nastavak su Hrvati krenuli još bolje, onaj grč s početka je nestao i hrvatski rukometaši pokazali su svu raskoš svog talenta. Prednost je raspla, došla i do osam pogodaka viška, a Sbi su se zadnjih šest, sedam minuta već i predali. "Želim da što skuplje prodate svoju kožu", rekao je Jovica Cvetković tijekom minute odmora.

Hrvatska je tako pobjedom započela natjecanje, što je uvijek bitno. Zadnji poraz na otvaranju Europskog prvenstva doživjela je Hrvatska 2002. godine kada ih je u Švedskoj Jugoslavija pobijedila s 12 pogodaka razlike (22:34). U sljedećih osam EP-a Hrvatska više nikad nije izgubila prvu utakmicu... Stepančić i Štrlek bili su najbolji kod Hrvatske, zabili su po šest pogodaka, a isto toliko je kod Srbije zabio Nenadić. Sljedeću utakmicu Hrvati igraju u nedjelju (20:30) protiv Islanda koji je danas iznenadio Švedsku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije