Nakon hercegovačkog derbija, Zrinjski za petama

Širokom pripao naslov jesenskog prvaka

derbi
Foto: Stojan Lasić
23.11.2014.
u 09:54

Bila je to utakmica u kojoj su obje momčadi mogle doći do pobjede, obje momčadi mogu žaliti za propuštenim

Široki Brijeg je nakon velikog hercegovačkog derbija, koji je jučer odigran u Mostaru, uspio osvojiti bod kod Zrinjskog, kojim je bez obzira na ishode svih ostalih utakmica ovoga kola postao jesenski prvak.

Oba sastava su mogla slaviti

Utakmica je mogla otići na obje strane, obje momčadi su imale svoje prigode, a treneri su utakmicu vidjeli na sličan način.

- Zrinjski je bio bolji u prvom dijelu. Mi smo imali tu prigodu Wagnera nakon pogreške Dujkovića, ali naš protivnik je boljom igrom došao i do udarca s bijele točke, koji je naš vratar obranio. U drugom dijelu smo igrali bolje, uspostavili smo posjed lopte. Na koncu smo imali i tu “meč loptu” kada je udarac Zakarića obranio vratar Zrinjskog, ali i Zrinjski je mogao do gola preko Blaića, pa na kraju i možemo biti zadovoljni s osvojenim bodom - kazao je na koncu utakmice trener Širokog Brijega Slaven Musa. Njegov kolega na klupi Zrinjskog Branko Karačić se uglavnom složio s izrečenim:

- Bili smo bolji u prvom dijelu, a u drogom smo imali probleme. Sa svojim izmjenama smo malo promijenili ritam u svoju korist, ali nakon po jedne dobre prigode na obje strane remi je možda i najrealniji. Mi možemo biti zadovoljni kako se za nas odvijala ova sezona. U ponedjeljak ćemo s igračima obaviti zajednički ručak i zajedno popiti čašu vina prije odlaska na odmor.

Utakmica je počela svečarski. Nogometaš Zrinjskog Velibor Đurić dobio je pljesak oko 5500 gledatelja uoči početka utakmice. Njemu je predsjednik Zrinjskog Marin Raspudić uručio prigodan poklon za 190. utakmicu u dresu mostarskog kluba, s kojom je Đurić posao igrač s najviše odigranih susreta u dresu plemića. Zrinjski je na početku nešto više gospodario terenom. Ipak, prvu je prigodu imao Široki. Vratar domaćih Dujković je bio prekratak na jednom ubačaju, pa je lopta pala na glavu Wagnera, vjerojatno ga malo i iznenadila, a on je promašio prazna vrata. Iduću veliku prigodu imao je Zrinjski. Korpulentni stoper Pandža “podigao” je Simeunovića tako da je ovaj gotovo napravio salto. Kako se to dogodilo u kaznenom prostoru, sudac je pokazao na bijelu točku. Izvođač je bio Nikolić. Ipak, jučer sigurni i raspoloženi Soldo obranio je jedanaesterac Nikoliću. Nakon tog detalja iz 12. minute igra se malo umirila. Domaći su imali inicijativu, ali iz nekoliko obećavajućih pozicija nisu uspijevali stvarati prigode. Široki se postavio defenzivno te je čvrstom igrom parirao domaćinu i pokušavao napraviti nešto više iz kontre.

Po jedna prava prigoda

U nastavku su se gosti oslobodili pritiska, a domaći su bili u podređenom položaju. Široki je u nekoliko navrata imao obećavajuće situacije izvan kaznenog prostora, ali nitko od veznjaka te momčadi nije uspio uputiti opasan udarac, Dujković je s lakoćom obranio nekoliko traljavih šutova. Strateg domaćih je reagirao s izmjenama. U igru je ubacio Stojanovića i Blaića, pa su Mostarci ponovno počeli pritiskati. Nešto slično prigodi imao je Crnov koji je nakon dugo trke i dobrog prodora šutirao preko gola. U jednom trenutku Marković je odlično centrirao, ali je na drugoj vratnici slabo šutirao Zakarić. Dvojac Stojanović - Blaić, koji je u igru ušao s klupe, mogao je donijeti vodstvo plemićima u 81. minuti. Nakon pogreške veznog reda Širokog Stojanović je povukao loptu i dobro je proigrao Blaića. Nogometaš Zrinjskog je dobro šutirao, ali je vratar Soldo sjajnom obranom spasio svoju momčad. Zrinjski je i dalje pokušavao doći do vodstva. U jeku napada sjevnula je kontra Širokog, a Zakarić se nakon bijega našao oči u oči s vratarom domaćih Dujkovićem. Ipak, vratar Zrinjskog je sjajno reagirao i spasio svoju mrežu. Nakon svega prikazanog, neodlučeni ishod vjerojatno je i najrealniji ishod ovoga susreta koji je mogao otići na bilo koju stranu. Derbi je bio i društveni događaj. Na tribinama se pored velikog broja gledatelja našao i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović te mnoštvo drugih uglednika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije