Prvenstvo BiH

Široki želi uzvratiti Kaknju, Student na teškom ispitu kod kuće

12.01.2019.
u 08:30

Ovog vikenda igraju se susreti 13. kola prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine, gdje najviše pozornosti privlači susret u Sarajevu gdje će se četvrti put ove sezone sastati Spars i Zrinjski. Nakon poraza u prošlom kolu regionalne ABA lige, Mostarce protiv istog protivnika čeka teška zadaća u okviru prvenstva Bosne i Hercegovine. Bez ozlijeđenih košarkaša Svena Smajlagića, Aleksandra Todorovića i Luke Pandurića bit će teško igračima trenera Hrvoja Vlašića.

- U nedjelju nas čeka nova utakmica protiv Sparsa i pokušat ćemo nešto izvući iz prethodne i probati iznenaditi. Međutim, s našom rotacijom i pojačanjima koja su oni doveli bit će jako teško - kazao je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić.

Dijele prvo mjesto

Široki, koji dijeli prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici sa Zrinjskim, domaćin je Kaknju, jednoj od dviju momčadi od kojih su Širokobriježani poraženi u ovogodišnjoj sezoni. Mladi i poletni sastav trenera Danijela Jusupa silno želi uzvratiti za poraz pretrpljen u prvom dijelu sezone, a jedan od ponajboljih igrača Širokobriježana u posljednje vrijeme, krilni centar Dario Drežnjak, iznio je svoja očekivanja pred večerašnji susret s Kaknjem.

- Očekivanje pred ovu utakmicu je kao i pred svaku drugu, odigrati rastrčanu igru s dosta agresije na oba kraja terena. Nadamo se pozitivnom ishodu, a to je pobjeda s kojom želimo ostati na prvom mjestu. Znamo svoj krajnji cilj, a ovo je još jedna usputna postaja koja vodi k ostvarenju toga cilja. Momčad Kaknja dobro poznajemo, svakako zaslužuju određen respekt, pogotovo jer su nas dobili u prvom djelu sezone. Međutim, mi se ne bojimo nikoga. Dobru pripremu napravili smo tijekom ovog tjedna, tako da spremni i s nestrpljenjem čekamo večerašnji susret, kazao je stariji od braće Drežnjak, Dario.

Teška zadaća u ovom kolu čeka Student koji je domaćin Slobodi. Bit će to pravi test vrijednosti za mostarsku momčad, koja se do sada ne može pohvaliti s previše uspjeha u aktualnoj sezoni. Tuzlaci žele ostati u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice i pobjeda im otvara vrata igranja u Ligi za prvaka, dok i Studentu bodovi dosta znače u borbi za ostanak. U svakom slučaju, može se očekivati zanimljiva utakmica.

Svi bodovi se prenose

Svi ostvareni bodovi prenose se kako u Ligu za prvaka tako i u Ligu za ostanak. U dosadašnjem dijelu sezone Student je ostvario tri pobjede, dok Sloboda na svom kontu ima sedam pobjeda. Derbi začelja igrat će se u Tuzli, gdje Gradina na parketu sportske dvorane Mejdan ugošćuje Bosnu. I za jedne i za druge pobjeda donosi veće izglede u borbi za ostanak. Mladost je domaćin Vogošći u susretu gdje obje momčadi ističu borbu za sljedeću fazu natjecanja.

Parovi 13. kola, 12. siječnja: Široki – Kakanj 18, Student – Sloboda 17, Gradina – Bosna Royal 18, Mladost – Vogošća 19, Spars - Zrinjski 13. siječnja 19 sati. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije