borba za trofej

Široki želi reprizu iz 2017.

08.05.2019.
u 10:15

Večeras u 18 sati Široki Brijeg igra prvu finalnu utakmicu Kupa BiH na Koševu protiv Sarajeva. Sve neodoljivo podsjeća na 10. svibnja 2017. godine kada su isti protivnici na istom stadionu također igrali prvi finalni susret Kupa BiH.

Odlučili jedanaesterci

Podsjetimo, tada su Širokobriježani na Koševu slavili 1:0 pogotkom Josipa Barišića nakon kornera u 45. minuti, u uzvratu u 90 minuta doživjeli isti 0:1 poraz (Amer Bekić u 65. minuti s 11 metara), ali u izvođenju jedanaesteraca Široki Brijeg bio je uspješniji (6:5).

Podsjetimo i na to kako je momčad trenera Goce Sedloskog u posljednjih 11 službenih utakmica u prvenstvu i Kupu zabilježila osam pobjeda i tri puta odigrala neodlučeno. Posljednji poraz, bolan i uvjerljiv (0:3), momčad s Pecare doživjela je upravo na Pecari. Bilo je to još 10. ožujka u 22. kolu upravo protiv Sarajeva. U prvenstvu su se današnji finalisti susreli na Koševu i 14. travnja (0:0). Ta utakmica još se pamti po obranama vratara Širokoga Luke Bilobrka, koji je, uz ostalo, u 94. minuti obranio jedanaesterac Krsti Velkoskom. Pamti se i po sucu Draganu Petroviću, koji je taj jedanaesterac doslovno izmislio, ali zato nije svirao jedanaesterac “kao kuća” za Široki Brijeg na Mateu Mariću. Petrović se pamti i po crvenom kartonu Dini Ćoriću te po još nizu “biserčića”. Zato je malo čudno što je Povjerenstvo za suce i suđenje pri Nogometnom savezu BiH upravo Petrovića odredilo za suca večerašnje utakmice... Ipak, nemojmo ništa prejudicirati.

Sarajevo je na korak do naslova prvaka u Premijer ligi BiH, što ne znači kako Musemićeva momčad “nije gladna” i željna osvojiti dvostruku krunu. Kup je Sarajevo osvojilo već tri puta, isto koliko i Široki Brijeg:

- Sarajevo je najbolja momčad u ligi. Posebice su jaki u napadu, postižu puno pogodaka te imaju jako kvalitetan vezni red. Ma, Sarajevo je bez slabe točke, kompletno je, sa Stanojevićem i Rahmanovićem, koji nisu igrali u prvenstvenom susretu protiv nas. Igrat ćemo svoju igru, čvrstu i mušku, probati kontrolirati utakmicu i čekati pogrešku protivnika. O rezultatu ne bih, ali reći ću da nam je cilj zabiti gol - rekao je trener Goce Sedloski.

Svi se mogu nadati nastupu

O sastavu nije rekao ništa, pa nam ostaje nagađati koja će jedanaestorica istrčati na Koševu. Nekako je logično da će od prve minute zaigrati Dino Ćorić i Dražen Bagarić, koji nisu igrali protiv Slobode. O toj temi Sedloski je dao apstraktan odgovor, posebice nakon pitanja hoće li u prvoj postavi biti Stipe Jurić, trostruki strijelac protiv Slobode u subotu:

- Momčad gledam kao cjelinu, ne pojedinačno. Ovo je nogomet, ovo nije tenis. Stipi svaka čast, zabio je tri gola, ali zasluge za to pripadaju čitavoj momčadi. Svi moji igrači mogu se nadati nastupu jer svi su prošli pripreme i vrijedno treniraju...

Iz ovoga se da pretpostaviti sastav: Bilobrk, Kovačić, Matić, Barišić, Ćorluka, Enin, Marić, Marković, Ćorić, Babić, Bagarić (Zlomislić, Hrkać, Kožul, Stanić, Pamić, Jurić, Petrović...).•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije