kup BiH

Široki srušio Sarajevo na Koševu u prvoj finalnoj utakmici!

Goal.com
10.05.2017.
u 20:18

Široki Brijeg je s 1:0 pobijedio Sarajevo na Koševu u prvoj finalnoj utakmici domaćeg kupa i uzvrat na Pecari čeka s velikom prednošću, prenosi Goal.com

Prvi udarac u okvir gola smo vidjeli u 31. minuti, Zlomislić je pokušao s 20-ak metara, ali je Pavlović lagano obranio njegov pokušaj.

Većih uzbuđenja nije bilo do 40. minute kada je Ahmetović pao nakon što ga je Pandža držao u kaznenom prostoru. Napadač Sarajeva je tražio jedanaesterac, ali je dobio samo žuti karton zbog simuliranja.

I u samom finišu prvoga dijela Široki je stigao do velikog vodstva. U 45. minuti je najprije Bekić skinuo odličan udarac gostiju, potom je udarac koji je stigao nakon odbijanca ispred svog praznog gola glavom zaustavio požrtvovni Bekić, ali je u nastavku akcije Josip Barišić ipak uspio pronaći put do mreže.

Sarajevo je u nastavak igre ušao nešto odlučnije, a igrači Širokog Brijega su se branili s pet igrača u obrambenoj liniji. U 52. minuti je pokušao Duljević, ali je njegov udarac blokiran. A kapetan Sarajeva je morao izaći 16 minuta kasnije zbog ozljede, a teren je napustio uz prilično bolnu grimasu. Duljević se i prije utakmice mučio s ozljedom, a u ključnom dijelu sezone trener Sarajeva jednostavno nema 'luksuz' da ga odmara.

Čabraja se u 71. minuti našao jedan na jedan s Pavlovićem, ali je udarac otišao preko gola. Na drugoj strani terena se Crnkić zaletio prema golu Širokog nakon sjajne duge lopte Radovca, ali je Bilobrk lagano obranio njegov pokušaj. 

Sarajevo je utakmicu završilo s boljim posjedom lopte i s 22 pokušaja, ali su od toga samo četiri išla u okvir gola. S druge strane, od 10 pokušaja Širokog, pet ih je završilo u okviru.

Uzvratna utakmica se igra za tjedan dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije