Sljedeći protivnik Trenčin

Široki solidan protiv Danaca sve do zadnjih pet minuta utakmice

29.01.2019.
u 07:30

Po sunčanom i toplom vremenu u Turskoj i na odličnom travnjaku Široki Brijeg i Randers, šestoplasirani klub danske Superlige u aktualnom prvenstvu, u prvom su poluvremenu pružili zanimljivu igru. Danci su igrali više dugim loptama, Širokobriježani nastojali kombinatornom igrom ugroziti Dakira, vratara Randersa. Početak utakmice pripao je gostima iz Skandinavije, koji su već u sedam prvih minuta izborili tri kornera.

Impresionirani protivnikom

Kao da su momci s Pecare bili malo impresionirani protivnicima, ali je to kratko trajalo, pa je već u 12. minuti u kornerima bilo 2:3... Prvi put “zamirisalo” je na promjenu rezultata u 16. minuti, kada su gosti zaprijetili iz slobodnoga udarca s 20 metara, ali lopta je prohujala iznad grede. Još ozbiljnija bila je prigoda za Dance u 24. minuti, kada je, ni od koga ometan, s desetak metara vrata gađao Lauenborg, ali lopta je završila u naručju Bilobrka, vratara Širokoga. U 32. minuti Brazilac Eliomar lijepo je “svezao u čvor” čuvare te gađao gornji kut Randersa, ali je Dancima greda bila saveznik i zaustavila loptu. Mladi Zvonimir Vukoja nakon toga lijepo je sebi stvorio prostor za udarac i gađao gornji kut, ali je promašio. Kada već Široki Brijeg nije uspio zabiti, zabili su Danci. Ante Hrkać je u 38. minuti na boku izgubio loptu u dvoboju s Damsgardom i ubacio loptu u sredinu, što je rutinski iskoristio Marcus Molvadgaard i zatresao mrežu momčadi s Pecare. Na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom Danaca od 1:0. Do odmora Sedloski je koristio usluge ove jedanaestorice: Bilobrk, Ćorić, Hrkać, Perković, Marković, Kožul, Matić, Eliomar, Begonja, Vukoja i Petrović.

U nastavku utakmice samo je vratar Bilobrk ostao u igri, a ušli su: Ćorluka, Kovačić, Barišić, Kvesić, Babić, Enin, Pamić, Marić, Franjić i Jurić . U nastavku je Široki pokušao što prije izjednačiti. To je i uspio, kada je s desne strane Petar Franjić precizno gađao i pogodio suprotni vratarev kut u 54. minuti za 1:1. Nastavila se obostrano brza i otvorena igra, pa se samo čekalo koga će poslužiti sreća zatresti mrežu i ostvariti pobjedu.

Pokleknuli u završnici

Pošlo je to Randersu, koji je također izvršio dosta izmjena. U 84. minuti “puklo” je na lijevom boku Širokobriježana, a ubačaj na desnu stranu, kao i kod prvoga pogotka, iskoristio je Molvadgaard i u 84. minuti doveo Randers u novo vodstvo, Tri minute kasnije novi ubačaj s lijeve strane, a na drugoj vratnici loptu “uhvatio” Kasper Hehk i bez razmišljanja gađao suprotni kut. Pogodio je vratnicu, a lopta se od nje odbila u mrežu za 3:1 pobjedu danske momčadi. Široki je zasluženo poražen, ali njegova je igra ipak bila za prolaznu ocjenu...

Mala utjeha, jer pobjeda je ono što se pamti. Igrači, stručni stožer i navijači nemaju što pamtiti. Možda bude bolje u četvrtak, kada Široki igra novi susret protiv slovačkog Trenčina (prijenos na Arena Sport 1). 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije